Anahtar Kelimeler: Güne sakin başladık

Güne sakin başladık

Güne sakin başladık

Güne sakin başladık

Sokak ne durumda?

Pazar günü yapılan referandumun ardından Kırıkkale güne çok sakin başladı. Günlerdir devam eden seçim gürültüsünden eser yoktu.

SONUÇ TARTIŞMASI

Sonuçların çok az bir farkla evet çıkmasından sonra ne iktidar cephesinde ne de muhalefet cephesinde bir hareketlenme gözlenmedi. Kırıkkale güne oldukça sakin başlarken, sonuçların yorumu ve analizi yapıldı. Sonucun yüzde 50´yi çok az bir farkla geçmiş olması ve bazı yerlerde mühürsüz oyların geçerli sayılması tartışmaları da beraberinde getirdi. Bu durumu görenler referanduma şaibe karıştığını düşünüyor.

İSTANBUL VE ANKARA

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok büyük ilde hayır çıkması da tartışmaları beraberinde getirdi. AK Parti´nin bu durumu nasıl okuyacağı merak edilirken, muhalefet bunun büyük bir yara olduğunu düşünüyor. AK Parti içinden de bir çok önemli ses bu durumdan ders alınması gerektiği görüşünde. Özellikle parti içindeki örgüt mensuplarının temizlenmesi isteniyor.

103 BİN OY ALINDI

Kırıkkale´de AK Parti´nin son seçimde 106 bin oyu varken, MHP ile girdiği seçimde 103 bin evet oyu çıkması da tartışmaya neden oldu. MHP´nin yeterince oy getirip getirmediği konuşuluyor, ancak yüksek sesle söylenmiyor. İki partinin oyunun en az 120 ila 135 bin aralığında olması gerektiği ancak buna ulaşılamadığı ileri sürülüyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli