Anahtar Kelimeler: Güneş gözlüğü uyarısı

Güneş gözlüğü uyarısı!

Güneş gözlüğü uyarısı!

Güneş gözlüğü uyarısı!

 

Dikkat edin?!

Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş, yaz aylarında çocuk ve yetişkinlerin gözlerini güneş ışınlarından koruma yöntemlerini anlattı.

FAZLA MARUZ KALIYORUZ

Sağlık İl Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş, yaz aylarıyla birlikte alerji ve güneşten rahatsız olma döneminin başladığını belirterek, ""Artık yaz geldi, alerji ve güneşten rahatsız olma dönemi başladı. Özellikle çocuklarda çok sık gördüğümüz bir takım güneş ve alerjiye bağlı, tozlara, polenlere bağlı şikayetler oldukça sıklaşmaya başladı. Güneşin zararları artık eskisi gibi değil. Ozon tabakasının delinmesi gibi sebeplerden artık güneş ışınlarına daha fazla maruz kalıyoruz. Güneş ışınları gözlerde sulanma, kaşınma, yaşarma gibi şikayetleri daha fazla görmemizi sağlıyor. Bunlardan gözlerimizi korumak için herkesin bildiği gibi güneş gözlükleri bu konuda oldukça faydalı. Güneş gözlüğü artık bir süs eşyası değil. Kaliteli, iyi, özellikle ultraviyole korumalı, filtreli olan güney gözlükleri, güneşten korunmada oldukça işe yarıyor" dedi.

KORUNMAK GEREKİYOR

 ?Ailelerin çocuklarına taktırmak istememesine rağmen çocukların güneşten korunmaya fazla ihtiyacı olduğunu belirten Güngüneş, "Aileler çocuklarına pek taktırmak istemiyor ama çocukların güneşten korunmaya oldukça fazla ihtiyacı var. Güneşin dik geldiği öğle saatlerinde şapka takmaları, güneş gözlüğü takmaları çocukları koruyacaktır. Çocukların yanında tabii ki büyüklerin de bunu uygulaması gerekiyor. Özellikle güneş tutulması gibi bir takım durumlarda çocukların direk güneş ışınlarına bakmalarıyla makula yanıklarını oldukça sık görmekteyiz. Bunlardan korunmak gerekiyor" dedi.

GİDİP DİREK İLAÇ ALMAKTIR

 ?Bahar aylarıyla birlikte polenlerin çıkmasıyla alerjilerin arttığını söyleyen Güngüneş, vatandaşların bu gibi durumlarda uzman hekime başvurmadan direk eczaneden ilaç almalarının doğru olmadığını vurguladı. Bünyede bir alerjik durum varsa bunlardan korunmak için bir takım koruyucu ilaçları kullanmak gerektiğini anlatan Güngüneş, "Öncelikle çocuklarda ve büyüklerde sık gördüğümüz bir hata; bu tarz şikayetler olduğu zaman eczaneye gidip direk ilaç almaktır? açıklamasında bulundu.

SIKINTIYLA KARŞILAŞABİLİYORUZ

?Bu tamamen yanlış bir şey. Gereksiz kortizon damlalar kullanımını görüyoruz.Vatandaşlar bir hekime başvurarak alerjilerinin durumuna göre, gözlerinin durumuna göre bir takım ilaç kullanmaları daha doğru olur" diye konuştu. Koruyucu tedbir olarak temizliğin çok önemli olduğuna dikkat çeken Güngüneş, "öğle saatlerinde direk güneşe maruz kalmamak önemli. Bu dediğim basit şikayetlerden, gözlerde hafif kaşınma, sulanmalardan çok ciddi makula dediğimiz görme noktasındaki ciddi yanıklara kadar birçok sıkıntıyla karşılaşabiliyoruz.

SON DERECE ÖNEMLİDİR

?Direk güneş ışığına bakmamız zaten önemli. Önemli olan güneşe direk bakmamak, şapka takmak, ultraviyole korumalı güneş gözlüğü kullanmak, bünyedeki bir alerji durumunda hekime başvurarak gerekli medikal tedaviyi, damla tedaviyi veya sistemik bazı tedavileri kullanmak. Çok ağır alerji durumlarında alerjiyle ilgili tedavilerin yapılması son derece önemlidir" uyarısında bulundu.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli