Günübirlik Kiralanan Yerlere Sıkı Denetim

Günübirlik Kiralanan Yerlere Sıkı Denetim

Günübirlik Kiralanan Yerlere Sıkı Denetim

Valilik´te toplantı yapıldı

 

 

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte ilimizde faaliyet gösteren ve apart işletmeciliği olarak bilinen günübirlik konaklama yerlerinin durumu değerlendirildi.

 

 

TOPLANTI YAPTILAR

Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına; Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Vali Yardımcısı ve Yahşihan Kaymakam Vekili Sait Özkılınç, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Berrin Cebeci, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Haluk Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Şener, İl Defterdarlığı Gelir Müdür Vekili Ersin Gülegen, Yahşihan İlçe Emniyet Müdürü Erdal Akkuş ve Yahşihan İlçe Jandarma Komutanı J. Teğm. Ali Oğuz Kahraman katıldı.

 

BAZI KONULAR ELE ALINDI

Söz konusu değerlendirme toplantısında; ilgili mevzuat çerçevesinde günübirlik ve dönemsel kiraya verilen konaklama yerlerinin emniyet terminaline bağlılığı ve kayıt altına alınması, yapı ve işletme ruhsatları, kira sözleşmeleri, vergi beyanı ve kaydı, kimlik ve adres bildirimi hususları ele alındı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false