Anahtar Kelimeler: Hacı Taşan için anma töreni

Hacı Taşan için anma töreni

Hacı Taşan için anma töreni

Hacı Taşan için anma töreni

Hazırlıklar yapılıyor

Muharrem Ertaş´ın çırağı, bozkır türkülerinin ustası merhum Hacı Taşan, vefatının 35. Yıl dönümünde 7-8-9 Mart tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

ANMA TÖRENİ YAPILACAK

53 yıllık ömründe sayısız esere imza atan, TRT repertuarlarına girecek kadar birçok eseri dile getiren merhum Hacı Taşan için. Yıl dönümünde 7-8-9 Mart tarihlerinde düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi, Kırıkkale Üniversitesi, Keskin Kaymakamlığı, Keskin Belediyesi ve Hacı Taşan Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek etkinlikte büyük emeği olan Taşan Kardeşler de programa en iyi şekilde hazırlanıyor. Kur´an-ı Kerim´den ayetlerin de okunacağı etkinlikte, Taşan´ın Kırıkkale ve Keskin´e kazandırdığı önemli kültür mirası ön planda tutulacak.

İŞTE ANMA PROGRAMI

7 Mart saat 10.00´da başlayacak programda ilk olarak Köprü köyünde Hacı Taşan Ormanı kurulacak. 8 Mart saat 10.00-12.00 arasında Kültür Müdürlüğü tarafından Hacı Taşan Konferansı, Kırıkkale Üniversitesi saat 14.00-15.00 Hacı Taşan Konferansı Keskin Meslek Yüksekokulu 13.30-14.30 arasında Hacı Taşan Konferansı 9 Mart saat 19.00´da ise Keskin´de bulanan Hacı Taşan Kültür Merkezi anma etkinlikleri devam edecek.

ALLI TURNAM İLGİ GÖRÜYOR

Bu arada Keskin´de yaşayan Abdal  geleneğinin önemli isimlerinden olan Hacı Taşan´ın hayatı, eserleri ve abdal kültürünü anlatan ?Allı Turnam? kitabı birçok kesim tarafından büyük ilgi görüyor. Keskin Kaymakamı Muammer Köken´in öncülüğünde ve halk edebiyat, halk kültürü üzerine derlemeler yapan Dr. İdris Karakuş´un yoğun emeğiyle ortaya çıkan eser hakkında AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafak gazetesinde söz ettiği bildirildi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false