Hain Ahmet Dışarda, Vatansever Çakıcı içerde

Hain Ahmet Dışarda,  Vatansever Çakıcı içerde

Hain Ahmet Dışarda, Vatansever Çakıcı içerde

Bu nasıl Adalet, anlamak mümkün değil!

Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk´ün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi. Bu durum içeride olan ve henüz çıkamayan Alattin Çakıcı´nın durumunu bir kere daha gündeme getirdi.

SERBEST BIRAKILDI

İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım´da görevden uzaklaştırılan ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde tutuklanan Ahmet Türk´ün avukatları tutuksuz yargılanması için Mardin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Talebi değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Türk´ün yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Milletvekili arkadaşları ve HDP´nin eş genel başkanlarının tutuklu bulunduğunu hatırlatan Türk şöyle konuştu:

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

"70´in üzerinde belediye başkanı arkadaşımız içeride. Hele hele birlikte aynı koğuşta kaldığımız Fırat Anlı´dan ayrılmak da kolay değil. Umut ediyorum ki Türkiye´de bir ortak akıl oluşur ve bütün olumsuzluklar, hukuksuzluklar ortadan kalkar. Bu ülkede artık ortak aklın hareket etmesi gerekir. Sorunları ortak akılla çözmenin dönemidir. İnanın ki geçmişten bugüne geldiğimizde birçok dönemleri yaşadım. Ama sonuç olarak barışın ötesinde başka bir formül bulunamaz diye düşünüyorum." Konuşmanın ardından Türk, yakınlarıyla birlikte cezaevinden ayrıldı.

TEPKİ ÇEKEN DURUM

Terör destekçisi olduğu aşikar olan Ahmet Türk, hastalığı sebebi ile çıkabiliyor ama vatansever kimliği ile bilinen ünlü kabadayı Alaattin Çakıcı rahatsızlığından dolayı hastane raporları olmasına rağmen serbest kalamıyor ve hatta tedavisi bile yapılmıyor. Yaşanan gelişmeler doğal olarak tepki çekiyor. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false