Anahtar Kelimeler: Halk değil rant bütçesi

?Halk değil rant bütçesi!?

?Halk değil rant bütçesi!?

?Halk değil rant bütçesi!?

Vurgun tepki gösterdi

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, TBMM´de görüşülmekte olan 2018 bütçesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.n2018 bütçesinde üç sonuç gördüklerinin altını çizen Vurgun, ?Birincisi bu bütçe halk bütçesi değil rant bütçesidir? dedi.

RANT, TÜKETİM SEÇİM BÜTÇESİ

Faruk Vurgun açıklamasında TBMM´de görülmekte olan bütçe ile ilgili olarak bütçenin halk değil, rant bütçesi olduğunu belirterek ?Bu bütçe aynı zamanda üretim bütçesi değil tüketim bütçesi, geçim bütçesi değil seçim bütçesidir? dedi.

FAİZ REKORUNU KIRACAK

Bütçenin bir hükümetin kimliği olduğunu ifade eden Vurgun, ?Ekonomi anlayışının aynasıdır. O zaman bu iktidarın 2018 bütçe rakamlarına bir bakalım. Bütçe büyüklüğü, 762,8 milyar lira. Bütçe gelirleri 696,8 milyar lira, vergi gelirlerinin 599,4 milyar lira, bütçe açığı ise 65,9 milyar lira. Bütçede en dikkat çekici rakamlardan birisi faize ödenecek miktar. İktidar cumhuriyet tarihinin faiz rekorunu kıracak. 2018´de faiz lobisine ödenecek miktar 71,7 milyar lira. Buna karşın ulaştırma yatırımlarına ayrılan pay 25 milyar lira. Eğitime ayrılan pay 14 milyar lira. Tarıma ayrılan 10, sağlığa ayrılan pay ise 8,5 milyar lira. Ulaştırma, eğitim, tarım, sağlık neredeyse bütün alanlardaki yatırımları toplasanız faize ödenen paraya yetişemiyor? şeklinde konuştu.

BELEDİYE PAYLARINDAKİ ARTIŞ

Özellikle bütçede iki kalemde artışın yaşandığını belirten Vurgun, ?Birincisi Milli Savunma Bakanlığı bütçesi: Yüzde 41 ile en fazla artış savunma bütçesinde gerçekleşiyor. 2017 yılında 64 milyar olan ödenek 2018´de 92 milyar liraya çıkarılıyor. Gerçekten dikkat çekici bir oran. Biz her zaman güçlü ve milli bir savunma sanayiini savunduk. İkincisi belediyelere ayrılan ödenekteki artış. 2018 yılı bütçesinde büyükşehir belediyeleri ile il özel idarelerine ayrılan kaynak yüzde 16 artırılarak 72,9 milyar liraya çıkarılıyor. Umarız bu ödenek de seçim yatırımı, seçim rüşveti olarak değil gerçekten Anadolu´nun kalkınması içindir? diye konuştu.

KİMLİĞİNİ ELE VERİYOR

TBMM´de görüşülen 2018 bütçesine değinen Vurgun, şunları kaydetti: ?2018 bütçesinin röntgenini çektiğimizde 3 sonuç görüyoruz. Birincisi, bu bütçe halk bütçesi değil rant bütçesidir. İkincisi, Bu bütçe üretim bütçesi değil tüketim bütçesidir. Üçüncüsü, bu bütçe geçim bütçesi değil seçim bütçesidir. Bu bütçede, emekli yoktur. Asgari ücretli yoktur. Memur, işçi, emekçi yoktur. Kıt kanaat ayakta durmaya çalışan esnaf ve sanatkâr yoktur. Çiftçi, üretici yoktur. Aslan payı her yıl olduğu gibi bu yıl da rantiyeciye, bir avuç mutlu azınlığa aktarılacaktır. Yine en çok faiz lobisi ve bankalar kazanacaktır. Rakamlar bunun habercisidir.?

15 YILDA PİLLERİ BİTTİ

Vurgun, denk bütçe yapılmadan faiz lobisinin engellenemeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ?Havuz sistemini kurmadan sömürüyü önleyemezsiniz. Üretim ve ihracat seferberliği başlatmadan ekonomiyi düzeltemezsiniz. Her işin başına, önce ahlak ve maneviyat düsturunu koymadan haksızlığı ve ahlaksızlığı önleyemezsiniz. Şahsiyetli bir dış politikaya geçmeden sözü dinlenir itibarlı bir devlet haline gelemezsiniz. Bu arkadaşlar bizden ayrıldığı günden itibaren yanlış yapıyorlar. Avrupa Birliği´ni, medeniyet projesi olarak gördüler. İsrail ve ABD´yi stratejik ortak olarak gördüler. Böyle yaparak her şeyi yanlış yaptılar. Ancak bu hükümetin ömrü bitti, 2023´ü göremeyecekler. Çünkü pilleri bitti. Artık bu yükü omuzlarında taşıyacak güçleri yok. Millet, Milli Görüşü iktidara taşıyacak.?



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli