?Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir?

?Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir?

?Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir?

 

Halk sağlığı uyarısı

Vatandaşların sağlığının korunmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Halk Sağlığı Müdürlüğü, alanında yaptığı başarıla çalışmalarla takdir topluyor. ?Halk Sağlığı Haftası´ nedeniyle açıklamalarda bulunan Müdür Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler? dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİ

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Halk Sağlığı Haftası´ kapsamında açıklamalarda bulundu. Gününeş, ?Bu haftanın amacı halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır? şeklinde konuştu.

HAYAT STANDARTI YÜKSELİYOR

Güngüneş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ?Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, eğitimler düzenleyip toplum bilincini artırarak hastalıkları meydana gelmeden önlemek ve hayat standardını yükseltmek halk sağlığı çalışmalarının temel amaçlarındandır. 2012 yılında kurulan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır.?

BEBEKLİK VE ÇOCUKLUK ÇAĞI

?Aile sağlığı merkezlerinde ve toplum sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel, ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir. Yaşamın ilk anlarından itibaren her vatandaş aile hekiminden hizmet almaya başlamaktadır. Aile hekimleri, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir.?

EVDE SAĞLIK HİZMETİ

?Aile hekimliği uygulaması ile her birey sağlıkları ile ilgili her türlü konuda danışmanlık hizmeti alabilecekleri bir hekime kavuşmuştur. Her gün yaklaşık bir milyon kişi aile hekimleri ile bir araya gelmektedir. Ülkemizde sağlık hizmetleri sadece sağlık tesisleri ile sınırlı kalmayıp aile hekimlerince yaklaşık dokuz milyon kişi yaşadıkları yerde ziyaret edilerek sağlık problemlerine çözüm bulunmaktadır. Bunun yanı sıra evlerinden çıkamayan 250 bin kişiye evinde sağlık hizmeti sunulmaktadır.?

GELECEĞİN GÜVENCESİ ÇOCUKLAR

?Kadın ve çocuk sağlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun öncelikleri arasındadır. Özelikle doğurganlık çağındaki kadınlara ve doğuştan itibaren çocuklara yönelik yapılan sağlık hizmetleri itina sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir. On üç ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı ile yılda yaklaşık 40 milyon doz aşı geleceğin güvencesi çocuklarımıza uygulanmaktadır.?

DÜZENLİ NUMUNELER

?Bulaşıcı hastalıklarla mücadelede hedef; hastalıkların ortaya çıkışını engellemektir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izleme yapmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başlamaktadır. Sağlığın temel unsurlarından olan içme ve kullanma sularının güvenilir olması için her yıl 62 bin noktadan düzenli aralıklarla alınan numunelerden yapılan 170 bin tahlille şebeke sularını, 1200´den fazla noktadan alınan 35 bin örnekle de yüzme sularının güvenliği takip edilmektedir.?

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN ALO 171

Tercih ettiğimiz yaşam tarzı sağlığımızı şekillendirir. Birçok hastalıktan korunmak için sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam tarzı benimsemek, sigara ve alkolden uzak durmak gereklidir. Ulusal programlarımız kapsamında sağlığımızı tehdit eden risk faktörlerine karşı vatandaşlarımızla birlikte mücadele edilmektedir. ALO 171 sigara bırakma hattı 7 gün 24 saat esası ile danışmanlık hizmeti vermekte ve dileyen vatandaşı yurt sathına yayılmış 400´den fazla sigara bırakma polikliniğine yönlendirmektedir.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli