Anahtar Kelimeler: Hasandede karıştı

Hasandede karıştı!

Hasandede karıştı!

Hasandede karıştı!

Suriyeliler ile kasabalılar kavga etti!

Kırıkkale´nin en sakin yerlerinden biri olan Hasandede bugüne kadar kayda değer hiçbir olay yaşamadı ancak Suriyeliler Hasandede´yi karıştırmayı başardılar.

KASABAYI KARIŞTIRDILAR

Hasandede kasabası Suriyeliler yüzünden karıştı. Kırıkkale´nin en sakin bölgesi olan ve Alevi nüfusunun yaşadığı kasabayı bir çok kez karıştırmaya çalışan odaklar çıktı ancak kayda değer bir olay yaşanmadı. Fakat Suriyeliler sakinliği ve saygısı ile nam salan Hasandede kasabasını karıştırmayı başardılar. İddiaya göre Suriyeliler ile kasaba halkı önceki gün tam anlamıyla birbirine girdi. Sebep ise tarlalarda çalışma mevzusu.

ÇALIŞMADAN PARA İSTEMİŞLER

Bugüne kadar Urfalılar dahil şehre ve kasabaya yabancı bir çok kişi Hasandede kasabasına ait tarla, bağ ve bahçelerde çalışıp para kazandı ancak bir tek Suriyeliler parayı ve çalışmayı sorun ettiler. İddiaya göre kasabalılar yardım amacıyla bu dönem Urfalı yerine tarlalar, bağ ve bahçelerde Suriyeli çalıştırmak istedi. Bu zamana kadar iş ve para konusunda geçmiştekilerle hiçbir sorun yaşamayan kasaba halkı, Suriyelilerin tarlalarda çalışıyormuş gibi yapıp çalışmadan ve işi bitirmeden para istemeye başladıklarını söyledi.

ADETA KASABAYI BASMIŞLAR

Bunun üzerine Suriyeliler ile Hasandede kasabası sakinleri ve tarla sahipleri arasında sorun yaşandı. Suriyelilerden birkaç işçinin kasabadan birkaç genci dövdüğü ortaya çıktı. Kasaba sakinleri olay büyümesin diye hadisenin üstüne gitmedi. Bu kez şehir merkezinde kasaba sakinlerinden birkaç kişi karşılaştıkları Suriyelilerden birkaç kişiyi tokatladı. Bunun üzerine Suriyelilerin yaklaşık 60 kişilik kalabalık bir toplulukla adeta kasabayı bastıkları öne sürüldü.

BÜYÜK KAVGA ÇIKTI

Kasabada kahvehaneler, bazı işyerleri ve evlerin camları, masa ve sandalyeler kırıldı. Kasaba sakinleri ile Suriyeliler arasında büyük bir kavga çıktığı ifade edildi. Yaralananlar olduğu öne sürülürken, yaralıların hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındıkları bildirildi. Yüzyıllardır sakinliği ile bilinen kasaba Suriyeliler tarafından karıştırılırken, kasaba sakinleri Suriyelilerden şikayetçi oldular. Olayın büyümemesi için Jandarma ve Polisin önlem aldığı bildirildi.



zafer kimin
6.09.2016 15:41:55
Eeee zamanında kasabaya geldiklerinde aş ekmek verirsen sonuç bu olur kime iyilik edilmişte karşılığında zarar görülmemiş ki

  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli