?Hayal kırıklığına uğratmayın?

?Hayal kırıklığına uğratmayın?

?Hayal kırıklığına uğratmayın?

Sözleşme açıklaması

2018-2019 Yılı 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin dün itibariyle başladığını hatırlatan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, ?Umarım, geçmiş 3 dönemde yapılan hata ve yanlışlar tekrar edilerek kamu çalışanları bir kez daha sükût-u hayale uğratılmaz? dedi.

TİS GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

2018-2019 Yılı 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri dün 14.00´te başladığını hatırlatan Karabacak, memur ve emeklilerin son derece kıt imkânlarla yaşamak zorunda bırakılmış bir kesim olduğuna, oysa bu kesimin devlet denilen kavramı somutlaştıran önemli bir toplum tabakası olduğuna vurgu yaptı. ?Ancak, ne yazık ki bizzat devletin kendisi tarafından hor görülen bu kesim, Toplu Sözleşme masalarında da bizzat kendisini temsil eden yetkili sendika tarafından arkadan vurulmaktadır? diye konuştu.

İKİ KİŞİNİN İMZASINA BAĞLI

Karabacak, sürece ilişkin yaptığı basın toplantısında şunları söyledi: ?Bilmemiz gerekir ki, bu Toplu Sözleşmede de memurları Memur-Sen 13 üye, Türkiye Kamu-Sen 1 üye, KESK de 1 üyeyle temsil edecektir. Hayırlı işler. TİS´i sonuçlandırmaya, yetkili konfederasyon başkanıyla, bakan kanun gereği yetkilidir. Herkes karşı çıksa bile bu iki kişi imzalasa iş biter. Hizmet kollarında yetkili olan sendika ve bakan imzalar. Hakem Kuruluna itiraz yetkisi de sadece yetkili konfederasyon ve sendikalara aittir.?

HAYIRLI OLSUN

?Yetkili Konfederasyonun masadan kalkması halinde ise 2. büyük konfederasyon ve sendikalar Toplu Sözleşmeyi sonuçlandırma hakkına sahiptir. Bunları birçok kamu çalışanı bilmemektedir, bu sebeple TİS sonuçlarından yetkili olmayan sendikaları da sorumlu tutanlar olmaktadır. Tabi ki, kanun bizlere de üye olarak görüşlerimizi ifade hakkı vermiştir ve bu hakkı bugüne kadar memurlarımız için en iyi şekilde kullandık. Bilinmelidir ki, TİS, sadece yetkili olmak ve masayla sınırlı değildir. Masa dışındaki her türlü tepkinin gücü TİS´in önemli bir parçasıdır. Umarım TİS memur ve emeklilerimiz için hayırlı olur. Bazı şahıslar da lüzumsuz işleri ve bencilliği bıraksın, feraset sahibi olsun inşallah.?

DEVAM ETTİRECEĞİZ

?Türkiye Kamu-Sen olarak şimdiye kadar sahada yürüttüğümüz mücadeleyi masada da devam ettireceğiz? diyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak taleplerinin şu şekilde açıkladı: ?2018 yılı için Ocak ayından geçerli olmak üzere seyyanen net 150 TL, %10+%10 artış ve bu artışların üzerine ekonomik büyüme ve refah paylarını içeren %3´lük zam; 2019 yılı için ise yine ocak ayından itibaren seyyanen net 150 TL ve %8+%8 artış ile %3 oranında ekonomik büyüme ve refah payı artışı talep ediyoruz. Mali haklara ilişkin olarak gündeme getireceğimiz artış tekliflerimiz, 2018 yılının bütününde en düşük dereceli memur maaşı için 738,36 TL, ortalama memur maaşı için ise 920,35 TL zam anlamına geliyor. 2019 yılı için de en düşük memur maaşına 779,78 TL, ortalama memur maaşına ise 965,24 TL zam istiyoruz.?

OLMAZSA OLMAZIMIZ OLACAK

Bunun yanında geçtiğimiz dönemde imza altına alınmasına rağmen halen uygulanmayan toplu sözleşme hükümlerinin uygulanmasını da talep ettiklerini belirten Karabacak, ?Vergi dilimindeki adaletsizliğin giderilerek kamu görevlileri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi; 4/B´li sözleşmeli ve 4/C´li geçici personelle vekil gibi adlar altında güvencesiz çalışmaya son verilerek bu kapsamdaki kamu personelinin kadroya geçirilmesi; taşeronlaşmaya son verilmesi; memur maaşını oluşturan bütün kalemlerle özel hizmet tazminatı, ek ödeme, ek ders, döner sermaye, fazla çalışma ücreti, ikramiye, sosyal denge tazminatı gibi diğer ödemelerin de emekli keseneğine dâhil edilmesi; başta aile yardımı ve çocuk parası olmak üzere tüm sosyal yardım miktarlarının artırılması, ek gösterge ve özel hizmet tazminatı adaletsizliğinin giderilmesi; ek ders, fazla mesai, nöbet ve harcırah gibi ödemelerin düzenlenerek günün şartlarına göre yükseltilmesi; yardımcı hizmetler sınıfı personeline de ek gösterge verilmesi; Ramazan ve Kurban bayramlarında kamu görevlileri ve emeklilerine bayram ikramiyesi verilmesi; kıdem aylığındaki 25 yıllık sınırın kaldırılarak tüm kamu görevlilerine çalıştıkları her kıdem yılı için 20 TL kıdem aylığı ödenmesi; mülakata bağlı atamalara son verilerek adil bir atama ve görevde yükselme sistemi getirilmesi gibi birçok konu, bu yılki toplu sözleşme görüşmelerinde olmazsa olmazımız olacak? diye konuştu.

KAZANAN KAMU ÇALIŞANI OLSUN

Türkiye Kamu-Sen olarak ayrıca maaşlardaki reel erimenin önlenmesi ve dönem içinde ortaya çıkan zararların karşılanması amacıyla dönem içinde enflasyon farkı oluşması halinde ortaya çıkan enflasyon farkının 1 puan artırımlı ödenmesini de talep ettiklerini ifade eden Karabacak, ?Temennimiz odur ki siyasi kaygı ve şahsi ikballerden uzak ilkeli, ahlaki ve mağduriyetlerin giderildiği, sorunların çözüldüğü bir süreç olsun ve ?KAZANAN KAMU ÇALIŞANI OLSUN? hayırlara vesile olsun? diyerek sözlerini tamamladı.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli