Hayallerindeki odaya kavuştular

Hayallerindeki odaya kavuştular

Hayallerindeki odaya kavuştular

Devlet onlara oda yaptı

Kırıkkale´nin Balışeyh ilçesinde Kaymakamlık, evlerinde uygun çalışma ortamı bulunmayan 13 lise son sınıf öğrencisi için çalışma odaları dizayn etti.

ANLAMLI BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale´nin  Balışeyh ilçesinde Kaymakamlık, evlerinde uygun çalışma ortamı bulunmayan 13 lise son sınıf öğrencisi için çalışma odaları dizayn etti. Balışeyh Kaymakamlığı, ilçenin eğitimdeki başarısını artırmak amacıyla yapılan ev ziyaretlerinde uygun çalışma ortamına sahip olmadığı belirlenen çocuklar için "Benim Odam ile Gelecek Ellerimde Projesi" başlattı. Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından (SYDV) yürütülen proje kapsamında önceden belirlenen ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencileri, hayallerindeki çalışma odasına kavuştu. Balışeyh Kaymakamı Önay  Altuntaş, yaptığı açıklamada, ev ziyaretlerinde bazı öğrencilerin evlerindeki ders çalışma ortamlarının yetersiz olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

ÇALIŞMA ANLATILDI

Öğrencilerin daha rahat ve ortamda ders çalışabilmelerini sağlamak amacıyla "Benim Odam ile Gelecek Ellerimde Projesi"ni hayata geçirmeye karar verdiklerini belirten  Altuntaş, şöyle konuştu: "13 öğrencimizin çalışma odalarını düzenledik. Lise son sınıfta olan bu öğrencilerimize çalışma masası, kitaplık, elbise dolabı, bazası, yatağı ve halısıyla birlikte çok güzel bir çalışma odası dizayn ettik. Yaklaşık 2 aylık bir ön çalışmanın sonucunda firmalarla görüştük. En uygun teklifi veren firmayla anlaştık. Böylelikle projemiz hayata geçmiş oldu. Öğrencilerimizin daha iyi bir ortamda ders çalışabilmeleri, hayata hazırlanabilmeleri ve sınavlara hazırlanabilmeleri bizim için çok önemli. İnşallah bu masalardan nice kaymakamalar, valiler, doktorlar, savcılar, mühendisler, avukatlar ve gazeteciler çıkacaktır. Umudumuz bu yönde. İnşallah, öğrencilerimizden ilerde güzel haberler almayı temenni ediyoruz."

GERİ DÖNÜŞLER GÜZEL

Projeyle ilgili çok güzel geri dönüşler aldıklarına değinen  Altuntaş, "Öğrencilerimiz ve aileleri bizlere bol bol dua ediyor. Hatta sonradan projeyi duyanlardan ´bize de böyle bir şey olur mu?´ diye soruyorlar ve müracaatta bulunuyorlar. Biz bu projeden mutluyuz, öğrencilerimizi de mutlu ettiğimizi düşünüyoruz. Projenin devamı anlamında öğrencilerimize birer bilgisayar almayı düşünüyoruz. İnşallah, bu ihtiyacı da en kısa zamanda çözmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

18 BİN LİRAYI BULU

Altuntaş, aileleri belirlerken SYDV´den yardım aldıklarını, projeyi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine de uygulayabileceklerini dile getirdi. SYDV Müdürü Ali  Osman Özsoy ise kaymakamlığın talimatıyla 2 ay önce başladıkları projeyle lise son sınıfa giden öğrencilerin üniversiteye daha iyi hazırlanabilmelerini amaçladıklarını söyledi. Projenin maliyetinin 18 bin lirayı bulduğunu aktaran Özsoy, öğrencilere yeni çalışma odalarında başarılı bir öğrenim hayatı diledi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli