Anahtar Kelimeler: Hayatımızda uymalıyız

?Hayatımızda Kur´an´a uymalıyız"

?Hayatımızda Kur´an´a uymalıyız

?Hayatımızda Kur´an´a uymalıyız"

Müftü bilgi verdi

Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, "Peygamber Efendimiz bizlere Allah´ın kelamı olan Kur´an-ı Kerim´i miras olarak bırakmıştır.

KUR´AN AÇIKLAMASI

Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, "Peygamber Efendimiz bizlere Allah´ın kelamı olan Kur´an-ı Kerim´i miras olarak bırakmıştır. Bize düşen ise hem aile hayatımızda hem okul hayatımızda Kur´an´a uymaktır" dedi. Hz. Muhammed´in (SAV) Örnekliği konferansı, Kırıkkale Şehit Ali Tonga Kız Meslek Lisesinde düzenlendi. Konferans öncesi Kur´an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve okul öğrencilerinden Kader Gürbüz, ´40 Yaşındasın´ isimli şiiri okudu. Konferansta Hz. Muhammed´in (SAV) örnek davranışlarından bahseden Kırıkkale Müftüsü Şahin Yıldırım, "İnsan ayetin ifadesiyle ahsen-i takvim üzere yaratılmıştır. Bunun neticesi olarak iradesini yaratılış amacına uygun bir şekilde kullandığında insan, en büyük meleklerin de ulaşamadığı makamlara çıkabilmektedir.

BİLGİLER VERİLDİ

Peygamberimizin, Miraç´ta Cebrail Aleyhisselam´ın çıkamadığı makama çıkması gibi. Fakat iradesini yaratılışa uygun bir şekilde kullanmadığı takdirde yine ayetin ifadesiyle esfel-i safiline, yani aşağıların aşağısı bir makama da düşebilir. Dağların, yedi göğün yüklenmekten kaçındığı bir emanet insana yüklenmiştir. İnsanın görevi bu emaneti hakkıyla ifa etmek ve emaneti sahibine teslim etmektir. Peygamberimiz bizlere Allah´ın kelamı olan Kur´an-ı miras olarak bırakmıştır. Bize düşen ise hem aile hayatımızda hem okul hayatımızda Kur´an´a uymaktır" diye konuştu. Konferans sonrası Müftü Yıldırım, Okul Müdürü Hatice Özdemir´e ilmihal hediye etti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false