Anahtar Kelimeler: Hazıra konmak

?Hazıra konmak yok?

?Hazıra konmak yok?

?Hazıra konmak yok?

Vali´den önemli mesajlar

Kırıkkale valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, proje hazırlamaya yatkın bir millet olmadıklarını belirterek, planlı ve disiplinli çalışmayı alışkanlık haline getirmeleri gerektiğini söyledi. Belediye, üniversite ve diğer kurumların KOOP için proje üretmesi gerektiğini belirten Haktankaçmaz, artık hazıra konma devrinin geçtiğini bildirdi.

PLANLI VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞIN

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen, Konya Ovası Projesi (KOP) bilgilendirme toplantısı Kırıkkale´de gerçekleştirildi. KOP Başkanı İhsan Bostancı ve proje yetkililerinin program tanıtım ve sunumunun gerçekleştirildiği programda Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, kamu kurum çalışanlarının KOP projesi üretmesi gerektiğini söyledi. Proje hazırlamamaya yatkın bir millet olmadıklarını belirten Haktankaçmaz, herkesin planlı ve disiplinli bir şekilde çalışması gerektiğini bildirdi. Kırıkkale Belediyesi ve Kırıkkale Üniversitesi´nin öncülüğünde, diğer kurumların da KOP için proje üretmesi gerektiğini belirten Haktankaçmaz, hazıra konma devrinin geçtiğini ve herkesin kendi projesini oluşturması gerektiğini açıkladı.

TEK TEK TAKİP EDECEĞİM

Kamu kurumlarında çalışan kişilerin projelerini tek, tek takip edeceğini belirten Haktankaçmaz, İl Özel İdare bünyesinde yeni bir daire açtıklarını ve KOP projesini önemsediklerini ifade etti. KOP projesinin bölgeye önemli bir katkı sağlayacağına inandığını belirten Haktankaçmaz, bu konuda katkısı olan herkese teşekkür ettiğini söyledi. Kırıkkale İl Özel İdaresi´nin artık yol projesi konusuna ağırlık vereceğini belirten Haktankaçmaz, altyapı yatırımlarına her kurumun destek ve kaynak yaratacağını kaydetti. KOP Başkanı İhsan Bostancı ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

BÖLGEYİ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ

?KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı; KOP Bölgesinde yer alan illerin Eylem Planı aracılığı ile kalkınmalarını hızlandırmak ve bölgedeki kalkınmaya yönelik yatırımların ve projelerin gerektirdiği araştırma, planlama, programlama, projelendirme, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla Kalkınma Bakanlığı´nın bağlı bir kuruluşu olarak 2011 yılında faaliyetlerine başlamıştır. İlk etapta Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesine, 2016 yılı Haziran ve Eylül aylarında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları ile Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale illeri eklenmiş ve İdarenin sorumluluk sahasında bulunan il sayısı 8´e KOP Bölgesi´nin toplam yüzölçümü ise 95.579 km ´ye ulaşmıştır.

TARIMSAL ALANDA ÇALIŞMALAR

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi için hazırlanan KOP Eylem Planı uygulamaları 2016 yılında hızlanarak devam etmektedir. KOP Eylem Planının temel amacı bölgede kapsamlı bir dönüşümü gerçekleştirmektir. Bu çerçevede tarımsal yapıda değişimi ve sürdürülebilirliği sağlayarak; sanayi, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörleri güçlendirmek, eğitim, sağlık, kültür ve diğer sosyal hizmetlere erişilebilirliği artırmak, bölgenin rekabet gücünü geliştirmek planın temel öncelikleridir. KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KOP KÖSİP)KOP İdaresi tarafından görev sahasında kuraklığın önlenmesi, sulamada etkinliğin ve üretimde verimliliğin artırılması amacıyla, mevcut sulama sistemlerin rehabilite edilmesi ve basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik olarak Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı (KÖSİP) yürütülmektedir.?



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli