Anahtar Kelimeler: Hepsi hazırlık yapıyor

Hepsi hazırlık yapıyor

Hepsi hazırlık yapıyor

Hepsi hazırlık yapıyor

Partilerde referandum hazırlığı

Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan referandum için siyasi partilerde de çalışmalar devam ediyor. Parti teşkilatları sahaya inmeden önce sandık çalışmaları başta olmak üzere hazırlıklarını yapmaya başladı.

HAZIRLIK YAPIYORLAR

İktidar partisi AK Parti başta olmak üzere MHP, CHP ve Saadet Partisi Şubat ayı içerisinde sahaya inecek. AK Parti, 16 Nisan´da yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili anayasa değişikliği için çalışmalarına hız verdi. Öncelikli olarak il, ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları, belediye başkanları anayasa değişikliği konusunda Ankara´ya çağrılıp bilgilendiriyor. Bu toplantılar önümüzdeki hafta da devam edecek. Toplantılar sırasında kampanya süreci, vatandaşa sistem nasıl anlatılacak gibi bilgiler veriliyor. Kırıkkale il teşkilatı ise il Başkanı Mürsel Akçay başkanlığında sandık çalışmalarına devam ediyor.

MUHALEFETİN HAZIRLIĞI

Milliyetçi Hareket Partisi ise İl Başkanı Erdal Baloğlu başkanlığında sandık çalışmaları yapıyor. Genel merkezden gelen bilgileri yönetim kuruları ve merkez ilçe başkanlığı ile paylaşarak çalışmalar yapan MHP sahaya inmeden önce hazırlıklara devam ediyor. CHP´de ise neden hayır diyeceklerini anlatmak için ve anayasa teklifinde hatalı buldukları maddeleri için neden hayır dediklerini vatandaşa anlatmak için çalışmalar yapacak.  İl Başkanı Ahmet Önal 81 il başkanları toplantısının ardından çalışmalarını tamamlayarak saha ya inecekler. Saadet Partisi ise sandık çalışmaları tamamlamalarının ardından sahaya inecekler. Çalışmalara aralıksız devam eden Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun başkanlığında merkez ilçe ve ilçe başkanları ile bir araya gelerek çalışmalar yapıyor. Çalışmaların ardından ise Saadet Partisinde sahaya inecek.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı