Anahtar Kelimeler: yerde yağmur duası

Her yerde yağmur duası var

Her yerde yağmur duası var

Her yerde yağmur duası var

Yağmur duasına çıktılar

Kırıkkale´nin bir çok yerinde yağmur duası etkinliği vardı. Bir araya gelen vatandaşlar yağmur için dua ettiler.

YAHŞİHAN´DA YAĞMUR DUASI

Yahşihan´da, yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıkıldı. İlçede beklenen bahar yağmurlarının yağmaması ve oluşan kuraklık üzerine İlçe Müftülüğü yetkilileri ve vatandaşlar, Kadıoğlu Mahallesi´nde toplanarak yağmur duasında bulundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı duada konuşan İlçe Müftüsü Arif Bayrak, bu dünyanın imtihan dünyası olduğunu söyledi. Darlık, bolluk, zenginlik, fakirlik, hastalık, sağlık, kıtlık ve bolluğunu insanoğlu için bir imtihan olduğunu kaydeden Bayrak, "İnsan musibet anlarında Allah´a daha yaklaşır. Şükretmesini bilmelidir. Gerçek dostlar, dar günde belli olur. Cenabı Allah, her şeyimizi bol bol verseydi insanoğlu azardı. Bu yüzden bol bol dua etmeliyiz. Allah günahlarımızı affetsin." diye konuştu. Konuşmaların ardından Kur´anı Kerim okundu, ardından topluca dualar edildi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

KÖYDE YAĞMUR DUASI

Kırıkkale genelinde devam eden kuraklık köylüleri yağmur duasına yöneltti. Hafta sonunda Yahşihan ilçesine bağlı Mahmutlar Şarklısı Köyünde muhtar Muzaffer Karaca ile Köy Kalkınma Derneği Başkanı Cahit Selci´nin organize ettiği yağmur duasında köylüler bir araya geldi. Son zamanlarda yeterli yağmuru alamayan Mahmutlar Şarklısı köyünde vatandaşlar, muhtar Muzaffer Karaca ile Köy Kalkınma Derneği Başkanı Cahit Selci tarafından organize edilen yağmur duasına katıldı. İlk olarak bir araya gelen köy halkı köy camisinde öğle namazını kıldıktan sonra köyün doğusunda bulunan yüksek tepeye çıktılar. İlk olarak köyde bulunan dargınlar ve köylüler barıştırıldı. Yağmur duasında ellerini açan köy halkı yağmur yağması için dua etti. Yağmur duasının ardından köy halkına yemek ikram edildi. Köy Muhtarı Karaca, köyün geçim kaynağının tarım olduğunu, ancak bu yıl yağmurun yeteri kadar yağmamasından dolayı tarım arazilerinin suya hasret kaldığını söyledi.

SULAKYURT´TA YAĞMUR DUASI

Sulakyurt ilçesinde, yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duasına yapıldı. Kaymakam Fikret Dağ, yağmur duasının ardından yaptığı açıklamada ilçe halkının birlik ve beraberlik içinde yağmur duası için bir araya geldiğini söyledi. İlçede beklenen bahar yağmurlarının yağmaması ve oluşan kuraklık üzerine İlçe Müftülüğü yetkilileri ve vatandaşlar, Sulakyurt Şeyh Şamil Camisi bahçesinde toplanarak yağmur duasında bulundu. Kaymakam Fikret Dağ, yağmur duasının ardından yaptığı açıklamada ilçe halkının birlik ve beraberlik içinde yağmur duası için bir araya geldiğini söyledi. Bugün kadın erkek ve çocukların da katılımı ile yağmur duası için bir araya geldiklerini ifade eden Dağ, ?İnşallah yapılan dualar ve güzel niyetler rahmet ve berekete vesile olur. Etkinlikte katkıları olan Sulakyurt Belediyesi personeline, muhtarlara ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim.? dedi. Programda, Kur´anı Kerim okundu, ardından topluca dualar edildi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikram edildi.

 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false