Anahtar Kelimeler: Herkes sussun müzik konuşacak

?Herkes sussun, müzik konuşacak?

?Herkes sussun, müzik konuşacak?

?Herkes sussun, müzik konuşacak?

Genç Orkestra Projesi

Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminin proje eğitimleri meyvesini vermeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des Programının maddi katkılarıyla Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi Genç Orkestra Projesi çalışmalarına etkin bir şekilde devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİ KATILIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın Genç-Des Programı Kapsamında maddi katkılarıyla gerçekleştirilen Genç Orkestra isimli projeye, Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin kişilik kazanmalarında, ileriki hayatlarında kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi fikirlerini üretebilmeleri ve karar verebilmeleri için Sosyo-Kültürel faaliyetler içerisinde bulunmaları gerektiği düşüncesiyle başlandı.

YETENEKLERE GÖRE

Projede yer alan her bir öğrencinin müziğin farklı alanlarındaki yeteneklerini, Kültürel ve Sosyal faaliyetlere karşı ilgilerini, bu gibi etkinliklerde yer almak istediklerini ancak imkânlarının yetersiz olduğu fark edildi. Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi, İngilizce Öğretmeni ve Genç Orkestra Projesi Koordinatörü Derya Şanlı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının Genç-Des Programı, Sanatsal Faaliyet Desteğine proje başvurusunda bulunuldu proje kabul oldu ve maddi destek aldılar. Genç Orkestra Projesinin kabul olmasıyla birlikte Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi öncelikli olarak Okul Müdürü Barış Küçük´ün çalışmalarıyla müzik ekipmanları yönünden donanımlı hale geldi.

OKULDA MÜZİK ODASI YAPILDI

Okulda bir müzik odası oluşturarak öğrencilerle birlikte okulun bahçesinde, kantininde müzik etkinlikleri yaparak okulda dikkat çekici sanatsal faaliyetler gerçekleştirildi. Müziğe karşı ilgisi olan öğrencilerin profesyonel anlamda gelişimlerine destek sunulmuş oldu. İlimiz Karakeçili ilçesinde bulunan Çok Programlı Anadolu Lisesi´nde ve ilimiz merkezinde bulunan Kırıkkale Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi´nde konserler veren Genç Orkestra Projesi Ekibi başka öğrencilerinde Sosyo-Kültürel faaliyetlere olan ilgilerini artırmaya çalıştı. Aralık ayı içerisinde de İl Kültür Merkezi´nde bir Müzik Programı yapacak olduklarından dolayı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyorlar.

TEŞEKKÜR EDİLDİ

Dolayısıyla Genç Orkestra Projesi gençlerimizin küçük hayallerinin ellerinden tutarak gerçekleşmesini sağlayan, Sosyo-Kültürel faaliyetler içerisinde bulunarak gelecek yaşamlarında daha mutlu ve başarılı bireyler olmaları yolunda onlara destek sağlayan bir proje olmuştur. Proje Koordinatörü Derya Şanlı ?Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi Genç Orkestra Projesi Ekibi olarak insanoğlunu en iyi anlatan unsur alan sanat dalında öğrencilerimizin gelişimlerine destek sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des Programına desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz ve inşallah bütün Türkiye genelinde bütün okullarda sanatın pek çok alanında faaliyetler gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz´ dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli