Anahtar Kelimeler: Hidrokale Londra yolcusu

Hidrokale Londra yolcusu

Hidrokale Londra yolcusu

Hidrokale Londra yolcusu

Londra´da yarışacak

Bu yıl Londra´da düzenlenecek olan ve  Türkiye´den toplam 13 takımın katılacağı Shell Eco-marathon Avrupa´da Kırıkkale Üniversitesi üst üste 4. kez boy gösterecek. Mühendislik öğrencilerinin kurduğu ?Hidrokale? takımı, hidrojenle çalışan ?HidroCastle v3.1? isimli araçlarıyla, Avrupalı yaşıtlarıyla mücadele edecek.

27 ÜLKEDEN 192 TAKIM YARIŞACAK

Shell Eco-marathon Londra heyecanı başlıyor. Türkiye´nin dört bir yanından lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 13 takımın katılacağı yarışmada, 27 ülkeden toplam 192 takım, tasarladıkları ve ürettikleri araçlarla en az enerjiyle en uzun mesafeyi katedebilmek için yarışacaklar. Türkiye, son 2 yıldır olduğu gibi yarışmada en fazla takımla temsil edilen ikinci ülke olacak. Shell´in, gençleri ?daha az enerjiyle daha fazla mesafe kat eden ?enerji tasarruflu´ araçlar?  tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla küresel çapta düzenlediği ?Shell Eco-marathon? yarışmasının Avrupa ayağında bu yıl Türkiye´yi temsil edecek 13 takım arasında, Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin ?Hidrokale? takımı da bulunuyor.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale Üniversitesi mühendislik öğrencilerinin kurduğu Hidrokale takımı, hidrojenle çalışan ?HidroCastle v3.1? isimli araçlarıyla, Londra´daki Kraliçe Elizabeth Olimpiyat Parkı´nda 25 ? 28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Shell Eco-marathon Avrupa´da Türkiye adına mücadele edecek.   Özverili çalışmalarının sonucunu uluslararası bir platformda gösterecek ve platformda ülkemizi temsil edecek olmaktan heyecan duyduklarını belirten Hidrokale Takım Kaptanı ve Kırıkkale Üniversitesi Öğrencisi Ali Şamil Temel, ?Ülkemiz adına bir şeyler yapabilmek, Londra´da bayrağımızı dalgalandırarak ailemiz, üniversitemiz ve bize destek olan herkesi gururlandırabilmek için büyük bir özenle çalışıyoruz. Enerji verimliliği dünya için önemli bir husus.

BİLGİLER VERİLDİ

Shell Eco-marathon´da kazandığımız deneyim ve donanımla birlikte belki de yerli otomobil başta olmak üzere geliştirilecek çevreci araçların alt yapısını geliştirecek mühendisler olup ülkemizin bu konudaki iyileştirmelerine katkıda bulunabileceğiz. Ekibimizin kurucu kadrosunda, mezun olup kendi şirketlerini kurarak alternatif enerjili araç yarışlarına ürünler geliştirerek bu işten para kazanan arkadaşlarımızın olması bizi gururlandırıyor? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli