Anahtar Kelimeler: Hilal Hastanesi kapandı

Hilal Hastanesi kapandı!

Hilal Hastanesi kapandı!

Hilal Hastanesi kapandı!

 

Yenilenecekmiş!

Hastalar perişan oldu!

2011 yılından bu yana faaliyet gösteren Özel Hilal Hastanesi, kapandı. Hastanenin ?genel? özelliğini bırakıp, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet vereceği öne sürülüyor.

HASTANE KAPANDI!

Kırıkkale´de 2011 yılında AK Parti Karabük eski Milletvekili Hasan Bilir tarafından hizmete açılan Özel Hilal Hastanesi kapandı. Hastanenin bir anda böyle bir karar alması dikkat ve tepki çekti. Dün bir çok hasta hastanenin kapanması ile doktorsuz kaldılar. Hastalar hastanedeki doktorlarına ulaşmaya çalışırken, kimse doktorunu bulamadı. Hastaneden yapılan açıklamalarda hastalara ?Doktorunuz şu hastaneye gitti, oradan ulaşabilirsiniz? şeklinde bilgiler verildiği öğrenildi. Bir çok hasta tedavisi yarım kaldığı için doktoruna ulaşmaya çalışıyor. Hastane yönetimine de bir anda böyle bir karar aldığı için tepki gösteriyor. Bir anda alınan bu karar ile hastaların yanı sıra çalışanlar da mağdur oldu. Çalışanların akıbetinin ne olacağı meçhul.

CEZALAR MI YEDİ!

Adı geçen hastanenin neden böyle bir karar aldığı konusunda bilgi verilmedi. Hastane yönetiminden kimseye ulaşılamadı. Hastane yetkililerinin aramalara cevap vermediği ileri sürüldü. Bu arada kapanma olayıyla ilgili de flaş iddialar gündeme gelmeye başladı. Hastanenin daha önce 1 milyon 200 bin  lira ile 1 milyon 700 bin lira usulsüz fatura cezası ödediği ve ekonomik durumun iyi olmadığı için kapandığı öne sürüldü. Cezaların sebebinin de faturaları şişirmeye yönelik olduğu kaydedildi. Hastanenin ekonomik değerinin kalmadığı ve bu yüzden kapandığı iddia edildi. Acil servisine neredeyse hasta gelmediği ve hasta kapasitesinin giderek düştüğü için hastanenin verimsiz olduğu ileri sürüldü.

HAMLELER BOŞA ÇIKTI!

Hastane kapanırken, bir süre önce bazı atılım gibi çalışmalar ve hamleler yapmaya girişmişti. Hastaneye bir basın müdürü alınmış ve şehir ile şehir idarecilerinden son derece kopuk olan hastane sahibi ve hastane yönetimi şehre adapte edilmeye çalışılmıştı. Bu yeterli olmayınca hastanede fark ücreti de alınmadığı açıklanmıştı. Ancak bunun da yeterli olmadığı ileri sürüldü. Hastanenin giderek batağa sürüklendiği ve kapandığı iddia edildi. Bu arada, hastanenin küçülmeye gitme kararı aldığı, ?genel? kategorisini terk ederek, bir süre sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet vermeyi amaçladığı da iddia edildi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false