Anahtar Kelimeler: HURDALIK NELER OLUYOR

HURDALIK´TA NELER OLUYOR?

HURDALIK´TA NELER OLUYOR?

HURDALIK´TA NELER OLUYOR?

Türkiye´nin her yerinden gelmişler!

MKE´ye bağlı Hurdalık Müdürlüğü´nün olduğu bölgede tam anlamıyla curcuna yaşanıyor. Türkiye´nin hemen her ilinden gelen bir çok kişi hurda toplamaya çalışırken, güvenlik zafiyetinden bahsediliyor?!

MALZEME TOPLUYORLAR

MKE´ye bağlı Hurdalık Müdürlüğü´nde hurdaların olduğu bölümde bir takım çalışmalar yapılıyor. Bakım ve onarım diye bahsedilen çalışmalar nedeniyle bazı hurda malzemelerin dışarı çıkarıldığı ileri sürülüyor. Bu malzemeleri toplamak için Türkiye´nin bir çok ilinden hurdacı adı altında araçları ile gelenler olduğu gözleniyor. Gelen kişiler bir süredir Hurdalık çevresine adeta kamp kurmuş durumdalar. Müdürlüğün arazisine yakın yerde atık hurda toplamaya çalışanların çokluğu ve kalabalık görüntüsü dikkat çekiyor.

SABOTAJ BİLE OLABİLİR

Hurda malzemelerin tesislere yakın yerde olması, bir çok kişinin de burada bulunmasının güvenlik zafiyetini de beraberinde getirdiği söyleniyor. Toplayıcıların başlarında güvenlik ekibi bulunmadığı da ileri sürülüyor. Bu kişilerin gece de belirtilen yerde kaldığı, çok yakında da Barut Fabrikası gibi önemli bir tesisin bulunmasının işin ciddiyetini daha da artırdığı konuşuluyor. Hurda toplamak maksadıyla bu kişilerin arasına karışan kimi teröristlerin Barut Fabrikası ve diğer işletmelere sabotajda bulunabileceği tehlikesi olduğu konuşuluyor.

TEPKİ GÖSTERİYORLAR!

Görüntü alınmasına tepki gösteren hurdacılar dikkat çekici tavır sergiliyorlar. Bölgedeki bu çalışmanın devam edeceği görülüyor. Bu nedenle de malzemelerin Hudalık ve Barut Fabrikası´nda daha uzak bir bölgeye taşınması, toplayıcıların başına da güvenlik ekibi konuşlandırılması öneriliyor. Malzeme toplayanların tesislere çok yakın yerde gelişigüzel hareket ettikleri ve ayrıca gece de buradan ayrılmadıkları ifade edilirken, bahsedilen tehlikenin büyüklüğünün dikkat çekici olduğu vurgulanıyor.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli