İhtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek

İhtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek

İhtiyaç sahiplerine günlük sıcak yemek

10 YILDIR YAPIYOR

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı köyünde, Türkiye´ye örnek bir çalışma sergileniyor. Merkezi İstanbul´da bulunan köy derneği tarafından 10 yıl önce kurulan aşevinden ihtiyaç sahibi yaşlı ve kimsesiz köylülere yaz kış demeden kapı kapı sıcak yemek dağıtıyor.

YARDIM YAPILIYOR

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı köyünde Türkiye´de örneğine çok az rastlanır bir çalışma gerçekleştiriliyor. İşsizlik nedeniyle sılayı terk ederek İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirlere yerleşen ve buralarda ikamet eden Danacı köylüleri gençler köye hizmet için aldıkları ortak kararla 1991 yılında Danacı Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında bir dernek kurdu. Dernek çatısı altında birçok sosyal faaliyet gerçekleştiren dernek yöneticileri, köyde yaşayan yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıkarak 2007 yılında köye bir de aşevi kurdular. Burada pişirilen yemekler o günden bu yana köyde yaşayan kimsesiz yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar servis ediliyor. Her gün sıcak yemek yiyen yaşlılar ise gençlerden hayır dualarını esirgemiyor.

İKİ ÖĞÜN YEMEK

Dernek ve derneğe bağlı aşevi hakkında bilgi veren Sulakyurt Danacı Köyü Derneği Başkanı Recep Alıç, amaçlarının yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere hizmet etmek ve onların hayır dualarını almak olduğunu söyledi. Başkan Alıç ?Köyümüzde dernek olarak Aşevimizde 10 yıldır aralıksız her gün 30-40 yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine 2 öğün yemek yapılıyor ve evlerine kadar dağıtılıyor! Çoğu ilçede ve şehirde yokken bir köy yerinde aralıksız 10 yıldır bu hizmeti sürdürüyoruz. Bu yardımları çoğunluğu asgari ücretle geçimini sağlayan hayırseverlerimiz ve köylülerimizin desteğiyle yapıyoruz. Emeği olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

DEĞİŞİK PROJELER VAR

Köyde örnek olduğu kadar hayırlı bir iş yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Recep Alıç bunun bir gelenek haline getirildiğini belirtti. Yemek dağıtımının yanında değişik sosyal ve kültürel etkinlik yapmak için girişimlerinin olduğunu da söyleyen Alıç, İstanbul´da diğer illerin yaptığı gibi bir Kırıkkaleliler Günü adında etkinlik düşündüklerini söyledi. Bu arada köyde yemek dağıtımını9n yanı sıra bir köy odası, içinde köyde vatandaşların eskiden kullandıkları saat, çakmak, tarım aletleri ve ev eşyalarının sergileneceği bir küçük müze yapmayı da planladıklarını bildirdi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli