Anahtar Kelimeler: İkinci ilgi yüksek

İkinci ele ilgi çok yüksek

İkinci ele ilgi çok yüksek

İkinci ele ilgi çok yüksek

Her Pazar kuruluyor!

Cumartesi Kapalı Pazar yerinde kurulan ikinci el eşya ve kümes hayvanları pazarı yoğun ilgi görüyor. Pazar günleri kurulan pazara en çok sığınmacı aileler gelerek giyim, eşya ve diğer ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Dar gelirlilerde bazı ihtiyaçlarını buradan karşılıyor.

HER ŞEY VAR

Pazar günü kurulan ikinci el pazarında A´dan Z´ye her türlü ikinci el eşyayı bulmak mümkün. Pazar günleri kapalı pazar yerinde kurulan pazarda şu günlerde en çok ikinci el soba, soba borusu ve ısıtıcılara ilgi gösteriliyor. Pazarda ayrıca, ikinci el kışlık ayakkabı, bot ve diğer eşyaların satışı da yoğun bir biçimde yapılıyor. 3 liraya satışa sunulan kışlık pantolon, 5 liraya satılan kaban ve paltolar da yoğun rağbet görüyor. Bu arada ikinci el oto lastikleri de pazarın en gözde malzemesi olarak dikkat çekiyor.

PAZARDA ALICI BULUYOR

Herkesin kullandığı ve günlük yaşamın bir parçası olan eldivenden merdivene, kuş kafesinden çocuk arabasına, çocuk oyuncağından bisiklete, oto lastiğine kadar her türlü aracın parçası, elektrikli ev aletleri, teknolojik cihazlar ve bilgisayara kadar her türlü eşyanın bulunduğu pazarda birçok ürün satışa sunuluyor. İkinci el defter, kalem, kitap, gibi okul malzemeleri bile bu pazarda yüzde 90 oranında düşük fiyatla alıcı buluyor.

KALABALIK OLUYOR

Gün boyu açık kalan pazarda ayrıca tavuk, kaz, hindi, ördek gibi kümes hayvanlarının yanında güvercin ve kanarya gibi küçük kafes hayvanları da sergileniyor. Tavuk, Horoz, Hindi Ördek, Kaz gibi kümes hayvanları da pazarda ucuz fiyata alıcı buluyor. Haftada bir gün açılan pazarda en çok çevre illerden gelen pazarcılar topladıkları ve satın aldıkları eşyaları sergiliyor. Pazarda en çok ilgiyi ise eski ve tarihi eşyalar çekiyor. Eski plaklar, teyp, gramofon, nargile, gibi eşyalarda eski eşya tutkunlarının ilgi odağı oluyor.

İKİNCİ EL SOBA SATILIYOR

İkinci el eşya pazarında ikinci el soba ve sobanın diğer aksesuarlarını satan Salim Aydın, özellikle dar gelirli ailelerin ilgi gösterdiği soba satışlarının bugünlerde arttığını söyledi. Tanesi 1 liraya olan boruların ise kapış kapış satıldığını bildiren Ender, ikinci el eşya pazarcılarının, piyasadan topladıkları eşyaları tamir edip çok ucuz fiyata sattıklarını, dar gelirlilerin ve yoksulların adeta imdadına yetiştiklerini, kendilerine kapalı bir alan gösterilmesi halinde yoksulların ihtiyaçlarını karşılayacaklarını dile getirdi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false