İl eğitim tarihi müzesi öğrencileri ağırlıyor

İl eğitim tarihi müzesi öğrencileri ağırlıyor

İl eğitim tarihi müzesi öğrencileri ağırlıyor

Güzel bir çalışma

Milli Eğitim Bakanlığı´nın 81 ilde 24 Kasım 2017 tarihinde eş zamanlı olarak hayata geçirdiği İl Eğitim Tarihi Müzeleri öğrencileri ağırlıyor.

BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Şap önderliğinde oluşturulan Kırıkkale´nin tek müzesi İl Eğitim Tarihi Müzesi gençlerin milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla hizmete girmişti. İl Eğitim Tarihi Müzesi bugünlerde Kırıkkaleli öğrencilerin büyük ilgisini görüyor.

TARİHE YOLCULUK

Müze bünyesinde Kırıkkale eğitim tarihine ait birçok örnek yer alıyor. Okullarda eğitim amacıyla kullanılan araç ve gereçler, diploma örnekleri, kurs bitirme belgeleri, geçmiş yıllarda okullarda yapılan resmi yazışmalara ait örnekler, eski ders kitapları ve Kırıkkale tarihine ait birçok fotoğraf yer alıyor. Müzeyi gezen öğrenciler Kırıkkale´nin eğitim tarihiyle ilgili bilgi ediniyor, eğitimde kullanılan araç ve gereçlerin yıllar içinde teknolojik olarak gelişimine tanık oluyor. Müze kültürünü eğitim sisteminin içine yerleştirmeyi amaçlayan proje öğrencilere yaşayarak öğrenme imkanı tanıyor.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli