Anahtar Kelimeler: müftüsü vedalaşıyor

İl müftüsü vedalaşıyor

İl müftüsü vedalaşıyor

İl müftüsü vedalaşıyor

Veda ziyaretleribaşladı

İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir´e İl Müftüsü olarak atanması dolayısıyla veda ziyaretlerine başladı. Gerek Keskin, Karakeçili, Yahşihan ve Çelebi ilçelerinde Din Görevlilerine, Belediye Başkanlarına ve kaymakamlarına veda etti.

VEDA ZİYARETİNDE BULUNUYOR

Veda ziyareti sırasında din görevlilerine yönelik konuşan Müftü Bekir Gerek, 5 yıl 8 ay Kırıkkale´de görev yaptığını, bu dönem içerisinde, birlikte il ve ilçelere önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini Nur Camii gibi bir şaheseri birlikte inşa ettiklerini Kur´an Kursu ve hafızlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini belirtti. İl Müftüsü Bekir GEREK Keskin Hafızlık Kur´an Kursu ve Müftülük hizmet binasının ihaleye çıkarıldığını ve 2019 Eğitim-öğretim yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini, Keskin Hafızlık Kur´an Kursu ve Müftülük hizmet binasının açılması ile Keskin´in önemli bir esere sahip olacağını vurguladı.

YAHŞİHAN ÇOK ÖNEMLİ

İl Müftüsü Bekir Gerek, Yahşihan ilçesi Din Görevlilerine yaptığı konuşmada, Yahşihan Yenişehir´de Üniversiteye ve Üniversite yurtlarına, apartlara hitap etmek üzere yeni bir cami, külliyesiyle birlikte inşa edileceğini ve Türkiye´de özellikle üniversite öğrencilerine yönelik örnek bir projenin hayata geçirileceğini vurguladı. Bu proje içerisinde cami, kütüphaneler, kız ve erkekler için ders çalışma alanları, kitap kafe türü kültürel alanlar, konferans salonu ve derslikler, el sanatları, aşevi ve ilmi sohbet ve derslerin verileceği KAGEM´in bulunacağını vurgulayarak Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın başkanlığında milletvekillerimiz, rektörlüğümüz, Yahşihan Kaymakam´ı, Belediye Başkanlarımız, KYK Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğü´nün ortak çalışmalarıyla hayata geçirilmesi hedeflenen proje ile ilgili gerekli çalışmaların başladığını ve Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez´in bu amaçla da makamında ziyaret edildiğini ve kendisinin de Kırıkkale´yi ziyaretlerinde arsayı yerinde incelediğini bildirdi.

KARAKEÇİLİ AÇIKLAMASI

İl Müftüsü Bekir Gerek Karakeçili Din Görevlilerine yaptığı konuşmada ise Karakeçili Çarşı Camii´nin altına yapmış oldukları kütüphane ve gençlik merkezinin Karakeçili´de önemli mekân olduğunu burada güzel hizmetlerin gerçekleştirildiği belirtti. Bahşılı ve Çelebi Din Görevlilerine yaptığı konuşmada ise ilçelere birlikte Kur´an Kursları açtıklarını, Gençlik ve Maneviyat projesini hayata geçirdiklerini ve coşkulu Kutlu Doğum programları icra ettiklerini belirterek teşekkür etti.

DEVİR TESLİM YAPILACAK

İl Müftüsü Bekir Gerek 19 Ocak Perşembe günü saat Nur Camii Konferans Salonunda yapılacak tören ile yeni İl Müftüsü Şahin Yıldırım´a görevi devredeceğini söyledi. Kırıkkale´den Kırıkkale halkından, din görevlilerinden son derece memnun olduğunu ve güzel anılarla Kırıkkale´den ayrılacağını belirtti.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli