Anahtar Kelimeler: derse Arslan verdi

İlk derse Arslan verdi

İlk derse Arslan verdi

İlk derse Arslan verdi

Akademik yıl başladı

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Kayseri Üniversitesi´nin 2018-2019 Akademik Yıl Açılış Dersi´ni verdi. ?Geleceğin Gençliği? konulu açılış dersinde Rektör Prof. Dr. Aslan, gençlere mezuniyet sonrası hayatta başarılı olmanın yollarını anlattı.

AKADEMİK YIL TÖRENİ

Rektör Kayseri Üniversitesi Turizm Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Utaş Konferans Salonu´nda verdiği açılış dersine, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan´ın özgeçmişinin okunması ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasında Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan´ın vereceği açılış dersinin Kayseri Üniversitesi´nin ilk etkinliği olduğunu belirtti.

BİLGİLER VERİLDİ

Rektör Karamustafa, ?Kayseri Üniversitesinin 15 bin 200 öğrencisi var. Bu 15 bin 200 öğrencinin yüzde 91´i ön lisans öğrencisi. Tabi ki lisans programlarımız da var. Aktif olan şuanda Uygulamalı Bilimler Fakültesi lisans programımız var. Hayata geçireceğimiz lisans programları ile tabi ki bu oran kısmen de olsa değişecektir? dedi. Rektör Karamustafa´nın konuşmasının ardından açılış dersine geçildi. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Türkiye´nin gelişimi ve ilerlemesi için çalışkan, üretken, kendini iyi yetiştirmiş gençlere ihtiyacı bulunduğunu ve gençlerin gelecekte başarılı olabilmeleri için sadece okulda aldıkları eğitimin yeterli olmadığını, mesleğine veya uzmanlığına katacağı artı özelliklerin de önemli olduğunu ifade etti.

YAŞAMAK ZORUNDAYIZ

Başarılı olmanın kurallarına da değinen Rektör, ?Eğer planlama yapmıyorsanız, yaptığınız planları takip etmiyorsanız ve bu planlarla ilgili olan kişilerle koordinasyon içerisinde olmuyorsanız, başarılı olmanızın imkânı yoktur. Üniversitenizin başarılı olmasının imkânı yoktur. Türkiye´nin başarılı olmasının imkânı yoktur. Ama ne Türkiye, ne Kayseri, daha özelde ne bu üniversite, ne de siz gençlerin başarısız olmaya hakkınız yok. Biz eğer başarısız toplum olarak gidecek olursak; daha önceki yaşadığımız kötü tecrübeleri bir daha yaşamak zorunda kalırız?  diye konuştu.Açılış dersinin sonunda Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan´a hat sanatı tablo hediye etti.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli