Anahtar Kelimeler: heyecan devam ediyor

İlk gün ki heyecan devam ediyor

İlk gün ki heyecan devam ediyor

İlk gün ki heyecan devam ediyor

Jandarma 177 yaşında

Kırıkkale´de Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Tören, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak´ın Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı´na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.

JANDARMA 177 YAŞINDA

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam eden törende yaptığı konuşmada, kuruluşu Osmanlı dönemine kadar giden Jandarma Teşkilatının bugün kuruluşunun 177. yılını kutladıklarını söyledi.  Jandarma Teşkilatı´nın ülkenin göz bebeği kurumlarından birisi olduğunu ifade eden Haktankaçmaz,"Ülkemizin her karış vatan toprağında, ülke savunmasında vatandaşımızın güvenliğini, kanun hâkimiyetini tesis etmek için gece gündüz çalışmalarını devam ettiriyor. Jandarma Teşkilatı bugün dahi ilk günkü heyecanı ve çalışma azmiyle varlığını sürdürebiliyorsa bunu çağın ve günün değişen koşullarına kendini adapte edebilmesine borçlu." diye konuştu.

MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak da Jandarma Teşkilatı´nın Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını dile getirdi.Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Jandarma Teşkilatı´nın, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkenin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini aktaran Çakmak, şöyle konuştu: "Jandarma Teşkilatı, halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla başta teröristle mücadele olmak üzere, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği, personelin her koşulda görev yapabilecek şekilde fiziki ve mesleki bakımdan eğitilmesi, ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah, araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini sürekli yenilemektedir. Başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

SERGİ GEZİLDİ

Törende, Vali Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, başarılı personele ödüllerini verdi. İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kaymakamlar, il müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları ve gazilerin katıldığı tören, jandarma ekipmanların yer aldığı sergisinin gezilmesi ve günün anısına fidan dikimiyle sona erdi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli