Anahtar Kelimeler: İmamdan gençlere spor sevgisi

İmamdan gençlere spor sevgisi

İmamdan gençlere spor sevgisi

İmamdan gençlere spor sevgisi

 

Güzel bir çalışma

Kırıkkale Osmangazi Kocatepe Camii İmam Hatibi Hasan Topraklı, gençlere ve çocuklara spor sevdirmek için var gücüyle çalışıyor.

HERŞEY GENÇLER İÇİN

Hasan Topraklı son olarak görev yaptığı Kırıkkale Osmangazi Kocatepe Camii bahçesine basket potası yaptırarak, çocukların sporu sevmesine vesile oldu. Ayrıca camii içine gençlik merkezi kurarak gençlerin ve çocukların burada hoşça vakit geçirmelerini sağlıyor. Her şey gençler için diyerek sözlerine başlayan Hasan Topraklı,  "2003 yılında Sulakyurt Koru köyünde göreve başladım Burada yaklaşık 4 sene görev yaptım. Ardından Balıseyh Hüseyinbey Obası köyünde göreve devam etti.  2010 yılında Osmangazi Kocatepe  Camii ne geldim. 8 senedir Burada göreve devam ediyorum. Hep görev de olduğum sürece insanlara dinimizi anlatmaya çalıştım ve özellikle çocuklara ve gençlere önem vermeye onları camiye çekmeye gayret ettim ve etmeye devam ediyorum.

SPOR FAALİYETLER YAPTIRIYOR

Topraklı, "Şuan da camimizde yaz Kur-an Kursları ve diğer zamanlarda gençlerle iç içe olmaya onları haramlardan uzaklaştırıp camiye toplamaya çalışıyorum. Camimizin bir bölümüne gençlik merkezi yaparak onlarla buluşup beraber namazları kılmaya gayret ediyorum. Bunun yanında Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile görüşerek onları havuza götürmeye futbol maçı yapmaya çalışıyorum. Maksadım gençleri onları camide tutmak ve özellikle Spor İl Müdürlüğünden  aldığım basketbol potalarını caminin bahçesine yaparak onları camiye çekmeye çalışıyorum. Bu yaptığımız her iş ve hizmette tek gayem Allah için gençlere sahip çıkmak onları haram ortamlardan uzak tutmak oldu.  Cemaatimiz bize destek oldu."

EFENDİMİZ GENÇLERE SAHİP ÇIKARDI

Topraklı, " Şunu unutmamak lazım. Gençler bizim geleceğimizin teminatı bunlardan bir şey olmaz diye düşünmemek lazım Peygamberimizin (sav) yanına da yetişen çocuk yaşındaki  torunlarını genç ve genç yaştaki  sahabe efendilerimizi unutmamak lazım canı pahasına malından yurdundan ayrılan Musab Bin Umyr efendimizi Fatih Sultan Mehmet hanimizi 15 temmuzda tankların üzerine çıkan önüne yatan gençleri unutmamak lazım.  Allah´ın bize gençliğimizi nerede sarfettiğimizin hesabını vermeden yerimizden ayrılmayacağımızı ve ihtiyarlık gelmeden gençliğin kıymetini bilmemiz gerektiğini Peygamberimiz (sav) haber veriyor. Peygamber efendimiz (sav) bir hadisinde Rabbimiz  kıyamette arsının gölgesi altında toplanacağı kişileri sayarken bunun içinde kalbi mescitlere bağlı gençleri zikrediyor. Sloganımız her şey gençler için."



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false