Anahtar Kelimeler: İmece usulü iftar yapıyorlar

İmece usulü iftar yapıyorlar

İmece usulü iftar yapıyorlar

İmece usulü iftar yapıyorlar

Güzelyurt´tan güzellik

Sulakyurt´un Güzelyurt köyünde vatandaşlar imce usulü iftar yapıyorlar. Köyde yaşayan vatandaşlardan her gün 3 ile 5 kişi Güzelyurt köyü yemekhanesinde bütün köyün sakinlerine iftar yemeği veriyorlar.

GÜZEL BİR GELENEK

Sıranın kendilerine gelmesini bekleyen köylüler, büyük heyecan yaşanıyor. Köyde bu sayede küsme ve kırgınlık yaşanmıyor. Köyün imam hatibi Yasin Vural, tarafından organize edilen iftar yemeklerinde insanlar, vermeyi, hoşgörü ve muhabbeti birlikte yaşıyorlar. Köylülerin imece usulü iftar verdiğini açıklayan İmam Yasin Vural, her akşam köyün iftar yemeğinde bir araya geldiğini söyledi.  Her iftarda 3 ila 5 ailenin birleşerek bütün köye iftar verdiğini açıklayan Vural,  ?İftar yemeğinde bütün köylü araya geliyoruz. Rabbim niyetlerini kabul eylesin. Birlik ve beraberlikten bizleri ayırmasın. Bunu geleneksel hale getirdik? dedi.

BİRLİK PEKİŞTİRİLİYOR

Vural, ?Ramazan ayında bizleri güçlü kılan en önemli unsur, o toplumun bireylerinin aynı noktada buluşturan, aynı millete ait ortak duygular ve değerlerdir. Bizi bu ortak duyguda buluşturan ahlaki ve manevi duyguların çok yoğun olarak yaşandığı içinde bulunduğumuz Ramazan ayıdır. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da, bu ayın manevi gerekliliğidir. Ramazan ayı, birlik beraberlik ayıdır, yardımlaşma dayanışma ayıdır. Ramazan ayı; arınma, günahlardan kaçınma ve sükûnet ayıdır. İslam´ın insanlara bağışlamayı da öğrettiğini, bu yolda fırsatlar verdiği zaman dilimidir? diye konuştu.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false