?İngiliz dizisindeki Kırıkkale sahnesi tesadüf değil!?

?İngiliz dizisindeki Kırıkkale sahnesi tesadüf değil!?

?İngiliz dizisindeki Kırıkkale sahnesi tesadüf değil!?

O sahne için açıklama yapıldı

Geçtiğimiz hafta bir İngiliz dizisinde Kırıkkale hakkında söylenen, ?Dünyanın en berbat yeri? ifadesinin basit bir duygusal tepki olmadığını ifade eden Vatan Partisi Kırıkkale İl Başkanı Tarık Tekin, ?Türkiye´nin bir şehri, özellikle de Kırıkkale hakkında bu tür bir ifade asla kabul edilemez. Ayrıca Kırıkkale´deki askeri depolarda ve Mühimmat Fabrikasında 1986, 1988 ve 1997 yıllarında meydana gelen patlamalarla malum dizide işlenen konunun birbirlerinden çok da farklı konular olmadığını düşünüyoruz. Bu diyalog, tesadüfen olamaz? dedi.

İNGİLİZ İSTİHBARATININ İMASI

Konuya ilişkin Vatan Partisi İl Başkanlığında bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Tarık Tekin, ?Geçtiğimiz hafta bir İngiliz televizyon kanalında (BBC Two) ve daha sonra da Netflix isimli paket yayında gösterilen ´Collateral´ adlı televizyon dizisinde geçen bir diyalogda ilginç bir şekilde Kırıkkale´ den bahsedilmiştir. Dizide, İngiliz İç İstihbaratı MI5´tan Sam Spence ile MI5´ın insan kaçakçıları arasına ajan olarak yerleştirdiği Berna Yalaz arasında geçen diyalogda Berna Yalaz´ı oynayan oyuncu şu şekilde konuşmaktadır: ?Çocukluk arkadaşlarımın hayvan olduğunun farkındayım. Beraber büyüdük ve bana güveniyorlar. Çocukken birlikte Kırıkkale´deydik. Kırıkkale, dünyanın en berbat yeri. İngiltere´ye beraber geldik. Sabah gözümüzü Türkiye´de açmadığımız her gün mutluyuz.´ Bir İngiliz dizisinde Türkiye´de bir şehirden ve özellikle de Kırıkkale´den bahsetme gereği duyulması bu güne kadar ülkemizde yaşanan CIA provokasyonları hakkında ipuçları vermektedir? diye konuştu.

PATLAMALARI UNUTMAYALIM

Tekin, Kırıkkale´mizde 18 Haziran 1986 tarihinde Yahşihan yakınlarındaki askeri mühimmat deposunda, 2 Şubat 1988´de Mühimmat Fabrikasında ve yine 3 Temmuz1997´de Kırıkkale Mühimmat Fabrikasında patlamalar meydana geldiğini, özellikle son patlamada Kırıkkale´nin hayalet şehre döndüğü belirterek, ?Tüm bu olaylar bir araya getirilip bir de bu dizideki diyalog düşünüldüğünde batılı güçlerin ülkemizde yaptıkları bu alçak saldırıların bir tekrarının sahnelenebileceği şüphesi doğmaktadır. Şanlı Türk ordusunun, bir Amerikan projesi olan PKK/PYD gibi terörist unsurlara yönelik çok başarılı operasyonları ve Amerika´nın bölgedeki planlarını bozan kararlı tutumu düşünüldüğünde Türk ordusunun ihtiyacını karşılayan ve Türkiye´nin savunmasında önemli yeri olan mühimmat ve silah fabrikalarının Kırıkkale´de olması zamanlama açısından bu dizinin yayınlanmasını daha da şüpheli hale getirmektedir? şeklinde konuştu.

DARBELERİN ETKİSİ VAR

15 Temmuz Darbe girişimi öncesinde FETÖ´cü televizyon kanallarında yayınlanan dizilerde de tüm hainliklerini ima eder sahneler bulunduğuna dikkat çeken Vatan Partisi Kırıkkale İl Başkanı Tarık Tekin, açıklamasını şöyle tamamladı: ?Batının güdümündeki Fettullahçı gladyonun Türkiye´de yapacağı operasyonlardan önce televizyon dizilerinde bu operasyonları ima eder biçimde bölümler yayınladıklarını hatırladığımızda olayın büyük benzerlikler taşıdığı görülmektedir. Ülkemizin savunma ve güvenlik kurumlarının olayla ilgili bilgi sahibi olduklarından ve gerekli tedbirleri aldıklarından eminiz. Ancak ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiğini düşünerek bu uyarımızı yeniden yapmayı görev bilincimizle gerekli buluyoruz.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false