İnternetten alışverişe kısıtlama

İnternetten alışverişe kısıtlama

İnternetten alışverişe kısıtlama

Çetiner bilgi verdi

İnternet üzerinden ticaret yapanları ve tüketicileri yakından ilgilendiren, 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner açıklama yaptı.

YASA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından Ticaret İl Müdürü  Seyfettin Çetiner açıklama yaptı. Çetiner yaptığı açıklamada, ?Bu yönetmelikler, gerçek veya tüzel kişilerin, mal ve hizmetlerini tanıtmak, pazarlamak ya da işletmesini tanıtmak veya bunları başkaları adına yapmak amacıyla SMS, e-posta ve telefon araması gibi yöntemlerle, mesleki veya ticari faaliyet kapsamında kazanç sağlamaya yönelik ve ticari amaçla gönderilen iletileri kapsamaktadır. Ticari niteliği haiz olmayan elektronik iletiler Yönetmelik kapsamında bulunmadığından herhangi bir inceleme yapılmayacaktır. Bir ticari elektronik iletinin, ticari iletişim mevzuatına (6563 sayılı Kanun ve Ticari İletişim Yönetmeliği) uygun olarak gönderildiğinden söz edilebilmesi için üç temel ölçütü karşılaması gerekmektedir.? İfadelerini kulandı.

ONAY ZORUNLULUĞU

Ticari Elektronik İleti göndermek için önceden onay almak zorunlu olduğu söyleyen Çetiner, ?Ticari elektronik ileti gönderilmeden önce, iletiyi gönderen gerçek veya tüzel kişi (hizmet sağlayıcı) tarafından, Ticari İletişim Yönetmeliğindeki usul ve şekil şartlarına uygun olarak Onay alınmış olmalıdır. Onayın ispatı elektronik iletiyi gönderene aittir. Ticaretin devamını sağlamak amacıyla esnaf ve tacirlere kendi arasında gönderileceği iletiler onaya tabi değildir. ?Elektronik ileti´ kavramı, sadece tanıtım e-postalarını değil, aynı zamanda kısa mesaj, faks, otomatik aramalar, telefonla yapılan aramalar, çağrı merkezleri tarafından yapılan aramalar, ticari amaçla gönderilen veri, ses ve görüntü içeriklerini de kapsıyor.? Şeklinde konuştu



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli