Anahtar Kelimeler: arama becerisi anlatıldı

İş arama becerisi anlatıldı

İş arama becerisi anlatıldı

İş arama becerisi anlatıldı

Bilgiler verildi

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü , İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı tarafından öğrencilere yönelik organize edilen ?MESLEK TANITIM GÜNLERİ ve İŞ ARAMA BECERİLERİ? konulu toplantı Kırıkkale Yaylacık Şehit Oğuz Sünbül Anadolu Ticaret Lisesi´nde yapıldı.

SUNUM YAPILDI

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkan Ferman Aldemir, "Mali Müşavirlik mesleğinin tanıtımı ile ilgili sunum odamızı temsilen tarafımdan yapılmıştır.Toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen İşkur Şefi Osman Göken ve Altuğ Altındağ´a , Ticaret Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçi , ev sahipliği yapan Ticaret Lisesi Müdürü   Mustafa Akman      ve sunumu ilgi ile izleyen öğretmen ve öğrencilere oda kurullarım adına teşekkür ederim? dedi.

BİLGİ TOPLUMU

Aldemir, ?Bilgi toplumuna geçiş surecinde bireyin iş bulmada karşılaştığı en büyük engellerden birisi yanlış meslek seçimidir. Gençlerimizin meslek secimi aşamasına geldiklerinde doğru kararı verebilmeleri, yetenek ve becerileri doğrultusunda bilgilendirilmeleri ve yönlendirilmeleri sadece onların değil, toplum olarak hepimizin geleceğini etkileyen en önemli unsurların başında gelmektedir. Meslek secimi, bireylerin bütün hayatını etkileyen bir surecin donum noktasıdır. Sorununu çözmek ve hem bireye hem de ailesine destek olmak adına, İŞKUR, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu birçok meslekte kişilerin meslek edinmelerine, var olan mesleklerinde gelişmelerine ve işi işbaşında öğrenmelerine destek olmaktadır? ifadesinde bulundu.

MÜLAKAT TEKNİKLERİ

Aldemir, eğitimin amacının meslek liseleri son sınıf öğrencilerinin iş hayatına atıldıklarında iş ararken nelere dikkat edecekleri, mülakat teknikleri, özgeçmiş hazırlama ve İŞKUR çalışmaları hakkında detaylı bilgilerini içerdiğini söyledi. Aldemir, Meslek lisesi son sınıf öğrencilerine,      doğru iş ve meslek seçmelerine destek olmak amacı ile iş arama becerileri eğitimi verildiğini ifade etti.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false