Anahtar Kelimeler: dünyasına anlatıldı

İş dünyasına KGF anlatıldı

İş dünyasına KGF anlatıldı

İş dünyasına KGF anlatıldı

 

Bilgiler verildi

KOSGEB´ in faizsiz kredilerinde KGF´nin nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Kırıkkale iş dünyasına krediler konusunda detaylı bilgiler verildi. 

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya Kredi Garanti Fonu Çorum Şubesi Müdürü İlhan Çamlıbel, KOSGEB İl Müdürü Ali Sevinç, TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Genel Sekreteri Ziya Köstekli, Meslek Odaların Başkanları, İlimizdeki Kamu ve Özel Bankaların Müdürleri ile İşadamları katıldı. Çamlıbel toplantıda ?OECD ülkelerindeki KOBİ´ler işletmelerin % 85´lik kısmını, istihdamın ise %70´ini oluşturmaktadır. Güçlü ve sürdürülebilir kalkınmanın yolu, KOBİ´lerin güçlendirilmesinden geçmektedir. OECD Kalkınma Raporu-2006. Avrupa Birliği ekonomisinde katma değerin % 81´ini oluşturan KOBİ´lerin rekabet gücünün artırılması, yatırımların daha cazip şartlarda finanse edilmesi ile mümkün olacaktır.? Avrupa Yatırım Bankası 2006 Yılı Faaliyet Raporu Küçük ve orta ölçekli işletmeler, yalnızca ekonomik gelişimin değil sosyal dengenin ve istikrarın da en önemli aktörleridir? ifadesini kullandı.

KEFALET İŞLEMLERİ

Toplantıda yapılan bilgilendirmede ?KOBİ´lerin Finansmana Erişiminde  Tek ve Doğru Adres KGF. KGF, Teminat yetersizliği olan KOBİ´lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla, ?Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Bir Kredi Garanti Fonu Kurulmasına Yardım? başlıklı 93/4496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1993 yılında faaliyete geçmiştir. Finansal kuruluş olarak tanımlanan KGF, AECM (Avrupa Garanti Kuruluşları Birliği) üyesi özgün bir kurumsal ?kredi kefalet? kuruluşudur. Kredi Garanti Fonu, kefalet talepleri için onay süreçlerini tamamen objektif kriterlere dayanarak tamamlamakta olduğu, Portföy Garanti Sistemi kapsamındaki kefalet işlemlerinde bankalarca yapılan kredi değerlendirme süreci esas alındığı,  KGF tarafından herhangi bir kredi değerlendirme işlemi yapılmadığı bildirmiştir? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false