Anahtar Kelimeler: İşçi ölümleri azalıyor

İşçi ölümleri azalıyor!

İşçi ölümleri azalıyor!

İşçi ölümleri azalıyor!

Rakamlar açıklandı!

 

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi´nin (İSİG) raporuna göre, Ağustos ayında en az 217, yılın ilk sekiz ayında ise en az 1338 işçi yaşamını yitirdi. Kırıkkale´de ise açıklanan verilere göre 1 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı.

 

1338 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

2017 yılının ilk sekiz ayında iş ölümleriyle sonucu en az 1338 işçi, yaşamını yitirdi. Ağustos ayında yaşamını yitiren 217 emekçinin 179´u işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 29´u çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 9´u esnaflardan olmak üzere 38´i kendi nam ve hesabına çalışanlardan oluşuyor. Ağustos ayında iş ölümleriyle nedenlerine göre dağılımı şöyle; Trafik, Servis kazası nedeniyle 64 işçi; Yüksekten Düşme nedeniyle 35 işçi; Ezilme, Göçük nedeniyle 22 işçi; Elektrik Çarpması nedeniyle 20 işçi; Şiddet nedeniyle 20 işçi; Kalp Krizi, Beyin Kanaması nedeniyle 16 işçi; Zehirlenme, Boğulma nedeniyle 10 işçi; İntihar nedeniyle 9 işçi; Patlama, Yanma nedeniyle 6 işçi; Nesne Çarpması, Düşmesi nedeniyle 5 işçi; Kesilme, Kopma nedeniyle 1 işçi ve diğer nedenlerden dolayı 9 işçi yaşamını yitirdi.

 

KIRIKKALE VE DİĞER BÖLGELER

Ağustos ayında Türkiye´nin 69 şehrinde ve yurtdışında bir ülkede işçiler hayatını kaybetti. 13´er ölüm İstanbul ve Sakarya´da; 9 ölüm İzmir´de; 8´er ölüm Adana ve Manisa´da; 7´şer ölüm Ankara, Antalya ve Malatya´da; 6 ölüm Denizli ve Kocaeli´nde; 5´er ölüm Aydın, Konya, Mersin, Sivas ve Tekirdağ´da; 4´er ölüm Bursa, Elazığ, Hakkari, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Samsun ve Trabzon´da; 3´er ölüm Adıyaman, Diyarbakır, Giresun, Karabük, Mardin, Niğde, Şırnak ve Uşak´ta; 2´şer ölüm Aksaray, Batman, Bilecik, Bolu, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Ordu ve Tokat´ta; 1´er ölüm ise Ağrı, Amasya, Ardahan, Balıkesir, Bartın, Burdur, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kütahya, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Şanlıurfa, Yalova, Yozgat´da yaşandı.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli