Anahtar Kelimeler: İsmi okulda yaşayacak

İsmi okulda yaşayacak

İsmi okulda yaşayacak

İsmi okulda yaşayacak

İsmi okula verildi

Batman´ın Kozluk ilçesinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kırıkkaleli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Muhammed Semih Sumercan´ın ismi görev yaptığı okulda kütüphaneye verildi.

ANLAMLI ÇALIŞMA

Kozluk Kaymakamlığınca Pınarhisar Ortaokulu´nda yaptırılan kütüphanenin açılışı amacıyla düzenlenen törene, Kaymakam Osman Bilici, kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Sumercan´ın babası Ahmet Sumercan ve eşi Nagihan Sumercan katıldı. Kaymakam Bilici, törende yaptığı konuşmada, Sumercan´ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini anımsatarak, Sumercan´ın adının ölümsüz kılınacağı kütüphanenin açılışını yaptıklarını söyledi.

ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

"Devlet olarak Semih öğretmenin öğrencileri için yapmak isteyip de yapamadığı ne varsa biz tamamlamaya hazırız. Okulumuzdaki 150 öğrencimiz bize emanettir. Bu konuda öğretmenlerimize ve köylülerimize önemli görevler düşmektedir." diyen Bilici, her çocuğun kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti.

OKUNMASINI SAĞLAMALIYIZ

Çocukların ailesine iyi bir evlat, devletine de iyi bir vatandaş olarak yetişmesi gerektiğini kaydeden Bilici, şöyle devam etti: "Cehaletle mücadele etmesek evlatlarımızı mutlaka kaybediyoruz. Gençlerimizi terör örgütlerinin sinsi ağlarından ve uyuşturucu bataklığından korumamız gerekiyor. Gençlerimizi kaybettiğimizde, geleceğimizi de kaybetmiş olacağız. Öğretmenlerimizin omuzlarında büyük bir yük var. Semih öğretmenimizin adının ölümsüzleştiği bu kütüphane ile köyümüzde ve öğrencilerimiz arasında bir okuma seferberliği ilan edeceğiz. Bu kütüphanedeki kitaplardan her birinin, okuldaki her öğrenci tarafından ve köydeki her bir vatandaş tarafından okunmasını sağlamalıyız.

DEVLETİNE VE MİLLETİNE BAĞLI

Semih öğretmenin ölümü her ne kadar bizleri üzmüş olsa da böyle güzel işlere de vesile olması onun ne kadar doğru ve iyi bir insan olduğunun göstergesidir. Burada yapılacak her hayırlı iş Semih öğretmenimize bir sevap olarak yazılacaktır." Sumercan´ın babası Ahmet Sumercan da oğlunun vatanına, devletine ve milletine bağlı bir insan olduğunu dile getirerek, "Sürecin en başından en sonuna kadar her zaman yanımızda olan devletimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim." diye konuştu. Pınarhisar Ortaokulunda 4 yıldır görevli olan Sumercan, 11 Aralık´ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş, 1 yıllık evli Sumercan´ın cenazesi memleketi Kırıkkale´de defnedilmişti.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false