Anahtar Kelimeler: İşte Valilik genelgesi

İşte Valilik genelgesi!

İşte Valilik genelgesi!

İşte Valilik genelgesi!

Kış Lastiği genelgesi Valilik Sitesi´nde

Kırıkkale Valiliği 1 Aralık tarihinden itibaren geçerli olan Kış Lastiği Uygulaması ile ilgili olarak bir genelge yayınladı. Genelge Valilik İnternet Sitesi´nden duyuruldu.

VALİLİK GENELGESİ

Valilik tarafından yayınlanan genelgede şu bilgilere yer veriliyor: ?Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca hazırlanan Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ´in 01.04.2017 tarihli ve 30025 sayılı Resmi Gazetede yayımlandığı, bahse konu Tebliğ´in yürürlük tarihi olarak 01 Aralık 2017 tarihinin belirtildiği, bu kapsamda kış lastiği kullanım zorunluluğu ile ilgili yapılacak tüm iş ve işlemler ile denetimlerde bahse konu Tebliğ´e göre hareket edilmesinin istenildiği anlaşılmıştır.

İŞTE O GENELGE

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65/A maddesine dayanılarak hazırlanan ve 01.04.2017 tarihli ve 30025 sayılı Resmi Gazete ´de yayımlanarak 01 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ´in, Kış Lastiği zorunluluğu başlıklı 5. Maddesinin 1 inci fıkrası ile ? Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur.? 2 inci fıkrası ile de ? İl sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır. ?şeklinde düzenleme yapılmıştır.

KİMLERİ KAPSIYOR?

Yukarıda açıklanan mevzuat uyarınca, İlimizde kış mevsimi içerisinde, düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarını arttırmak ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla; İlimiz sınırları dâhilinde yük taşımacılığında ticari olarak kullanılan kamyon, çekici, tanker ve kamyonet türü araçlar ile ticari yolcu taşımacılığı yapan otobüs, minibüs ve otomobillerin ilgili tebliğde belirtilen tarihler arasında kış lastiği kullanmalarının zorunlu hale getirilerek uygulamasına başlanılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli