İstihdam toplantısı yapıldı

İstihdam toplantısı yapıldı

İstihdam toplantısı yapıldı

İl İstihdam Kurulu toplandı

Kırıkkale´de düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı´nda istihdamda şehirde gelinen nokta ele alındı.

TOPLANTI YAPILDI

Kırıkkale´de düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı´nda istihdamda şehirde gelinen nokta ele alındı. Kentte 2018 yılının ilk İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Kırıkkale Valilik Makamı Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda şehrin istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarını belirlenmesi açısından toplantının önemine değinen Kırıkkale Valisi M.    İlker Haktankaçmaz, "Uygulanan istihdam teşvikleri 2018-2020 yıllarını kapsayacak şekilde uzatıldı. İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak, 2017    Aralık    ayında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca gerçekleştirilen İstihdam Şurasında Cumhurbaşkanımız tarafından ´Çalışma Hayatında Milli İstihdam Seferberliği´ ikinci dönemi başlatıldı" şeklinde konuştu.

DEĞERLENDİRME YAPILDI
2018 yılının ilk üç aylık çalışmasının değerlendirildiği toplantıda, kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü  Arif Ay  ise, 797 işverenin ziyaret edilerek 2 bin 4 açık iş talebinin alındığını ve bu kapsamda bin 655 vatandaşın işe yerleştirilmesine aracılık ettiklerini, işsiz vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen 159 kurs ve programa 723 kişinin katıldığını kaydetti. Piyasanın ihtiyacını belirlemek amacıyla tüm illerde olduğu gibi Kırıkkale´de de ´2018 Yılı İşgücü Piyasa Araştırması´ alan çalışmasına Müdürlükçe 2 Nisan itibariyle başlandığını söyleyen İl Müdürü Ay, 11 Mayıs tarihine kadar 20+ istihdamlı yaklaşık 250 iş yerinin ziyaret edilerek, işgücü piyasasının talep yönünden durumunun ortaya çıkarılacağını belirtti.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli