İstiklal Marşı kahramanlık destanıdır

İstiklal Marşı kahramanlık destanıdır

İstiklal Marşı kahramanlık destanıdır

Akif için anma?

İstiklal Marşımızın Kabulünün 95´ünücü yıl dönümü İl Merkezinde düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy´da anılarak bu özel insan unutulmadı. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ?İstiklal Marşı kahramanlık destanıdır? dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Programa, Kırıkkale Vali yardımcısı Adnan Kayık, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından protokol konuşmaları ile devam etti. Kırıkkale Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker Mehmet Akif´in şiirlerinde çalışma ruhu adlı sunum gerçekleştirdi. Sinevizyon gösteri, öğrencilerin şiir okuması ile program devam etti. Öğrenciler Akif´in duası adlı dramayı canlandırdı. Bu gösteri salonda büyük alkış aldı.

RAHMETLE ANIYORUZ

Kırıkkale Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker  konuşmasında ?Türk Milletine kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı ile bugün bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu gösteren, Türk milletinin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekliyle yansıtan ve kurtuluş mücadelesine her şeyiyle destek olmuş merhum Mehmet Akif´i saygıyla yad ediyoruz. Ayrıca İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilişin 95. yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Bayrağımız ve onun hürriyetine ebedileştirilen İstiklal marşımız, milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez değeridir.´´şeklinde vurgu yaptı.

 

EBEDİYEN SİLİNMESİN

Bulduker, vatan sevgisi göğsümüzden silinmesin diyerek ?İstiklal marşımızı anlayabilmek için, Mehmet Akif´´i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında toplandığı, milli mücadele ruhunu yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissettirmek gerekir. Sevgili gençler Geçmişte yaşayan şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize, bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de, gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekliyle taşımalıyız. Unutmayalı ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak kolay değildir. Çalışmak ister, fedakarlık ister. Bizden sonra ki nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak ve geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için, çok çalışmalıyız. Şanlı bayrağımız göklerden, istiklal marşımız dillerden, vatan sevgisi iman dolu gögsümüzden edebiyen silinmesin. Büyük şair, ruhun şad, mekanın cennet olsun dileklerimle saygılarımı sunuyorum.´´şeklinde konuştu.

AKİF İÇİN ANMA

Kırıkkale İl Milli Eğitim müdürü İsmail Çetin,  Mehmet Akif Ersoy´dan kısa bir geçmiş sundu Çetin ? Bu güzel günde İstiklal Marşımızın kabulünün kutlamasını yapıyoruz ve büyük şair Mehmet Akif Ersoy´uda anıyoruz. İstiklal Marşı kolay yazılmadı. Çok büyük mücadeleler verildi. Zaten Akif çok güzel ifade ediyor. Camilerde vaazlar vermiştir. İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlığını simgeleyen bir marştır. Bir milletin gücünü gösteren bir marştır. Kolay yazılan bir marş değildir. Rahmetli zaten Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diye ifade de bulunmuştur. Akif çok iyi bir eğitim almış hem Batı´yı hem Doğu´yu bilen Arapça, Farsça ve Fransızca bilen kuranı tesvir edecek kadar yetişmiş bir alim, safahat´ı Çanakkale destanı gibi, İstiklal Marşı gibi çok büyük eserler ortaya koyan bir adam.´´

5 YÜZ ÜZERİNDE MÜRACAAT

Çetin,  İstiklal Marşı için 5 Yüz üzerinde müracaatın olduğundan bahsederek ?Mütevazı kişiliğiyle, ahlaki anlayışı ve davranışıyla örnek bir insan. Kendisi hem yaşama alanlarında ki yaşam biçimiyle hayat anlayışıyla örnek bir insan. Hem de yaygınlaştırmak nesillerinde, gençlerinde toplumunda aynı şekilde yetişmesini isteyen birisidir. Ersoy´un arzuladığı bir nesil vardır. Bu nesil hem iyi yetişmiş, batı´yı da takip eden bir nesil olmasını istemiştir. Bu örnek davranışlarıyla da millete örnek olmuştur. İstiklal marşı mecliste kabul edildiği zaman 5 Yüz´ün üzerinde istiklal marşı müracaatı olmuştur. Ama hiç birisi uygun görülmemiş. En son Mehmet Akif Ersoy teklifte bulunuluyor oda istiklal marşını yazıyor ve İstiklal marşı mecliste kabul ediliyor.´´ifadelerinde bulundu.

ALLAH MEKANINI CENNET EĞLESİN

Çetin ?O günden buz zamana istiklal marşımız her yerde coşkuyla okunuyor. Para ödülünü kabul etmiyor ve o parayı başka bir yere bağışlıyor. Mehmet Akif Ersoy´u herkesin yakından bilmesi ve tanıması lazım. Safahatı evimizden eksik etmememiz lazım. Mehmet Akif Ersoy´dan bir çok yazar ve şair etkilenmişlerdir. Akif hepimize örnek teşkil eden Alim, Şair, Mütevekkil ve Edebiyatçı bir büyüğümüzdür. Allah mekanını cennet eğlesin´´dedi. Program M. Akif Ersoy´a ait şarkıların öğrenciler tarafından seslendirmesiyle son buldu.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false