Jandarma bilançosu açıklandı

Jandarma bilançosu açıklandı

Jandarma bilançosu açıklandı

Korkulu rüya oldu!

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2016 yılında yaptığı başarılı operasyonlar ile dikkat çekti. Ekipler, uyuşturucu, kaçak içki ve sigara, patlayıcı madde gibi birçok ürüne el koydu.

ÖNEMLİ OPERASYONLAR

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, 2016 yılında gerçekleştirdiği önemli operasyonlar sonucunda el koyduğu madde ve kaçak ürünlerle ilgili açıklama yaptı. Başarılı geçen operasyonlarda ekiplerce, yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında 20 Bin 740 paket bandrolsüz ve hologramsız gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince; narkotik köpeği kullanılarak yapılan aramada kıyafetler arasına gizlenmiş 10 paket halinde 10 Bin 450 gram esrar ele geçirildi. Ekipler, kaçak kazı yapıldığı ihbarı üzerine olay yerinde 5 şüpheliyi suçüstü yakaladı.  Aynı zamanda ekipler, 1 adet Bosch marka Hilti, 1 adet demir balyoz, 2 adet Hilti ucu, 1 adet mala, 1 adet Honda 20i marka 2000 watt Jeneratör, 1 adet 25 metre uzunluğunda seyyar kablo, 1 adet el feneri ve 10 adet elektrikli düzenekle hazırlanmış patlayıcı maddeye de el koydu.

KAÇAK İÇKİ OPERASYONU

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğu Express sefer isimli yolcu treninde yapılan arama sonucu bandrolsüz ve kaçak olduğu tespit edilen 36 şişe kaçak içki ele geçirirken, Delice Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatı üzerine şahsın Ankara ili Sincan İlçesi´nde bulunan ev ve eklentilerinde yapılan aramada ise yaklaşık 200 litre kaçak içki ile birlikte kaçak içki yapımında kullanılan muhtelif ebatlarda plastik bidon, huni, hortum vb. malzemeler ele geçirdi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan açıklamada istihbarı çalışma sonucu, "Delice İlçesi Elmalı Köyü´nde eski dönemlere ait mozaik bulunduğu tespit edilmiş, mozaik emniyet altına alınmış ve yapılan yazışmalar neticesinde kurtarma kazısı yaptırılarak, eser müzeye kazandırılmıştır" denildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli