Anahtar Kelimeler: Jandarma Vali ziyaret

Jandarma´dan Vali´ye ziyaret

Jandarma´dan Vali´ye ziyaret

Jandarma´dan Vali´ye ziyaret

Yeni üniformalar hazır

Jandarma Teşkilatının kuruluş yıldönümü sebebiyle Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz´ı ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, yeni yönetmelikle değiştirilen üniformaları jandarma personelinin kuruluş yıl dönümü olan 14 Haziran´dan sonra kullanmaya başlayacağını belirtti.

VALİLİK ZİYARETİ

Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak ve jandarma personeli, Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz´ı makamında ziyaret etti. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle yapılan ziyarette, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, Jandarma Teşkilatında yapılan değişikliklerden bahsetti. Bu değişikliklerde gelinen son noktada düzenlenen yönetmelikle değiştirilen üniformaların kullanımına başlanacağını belirten Çakmak, öncelikle Ankara´daki Jandarma Genel Komutanlığı personelinin bu üniformaları kullanacağını söyledi.

ÇAKMAK BİLGİLER VERDİ

Bu değişikliğin zaman içerisinde tüm ülkeye yayılacağını ifade eden Albay İsa Çakmak, "Kırıkkale Jandarması olarak Kırıkkale´de görev yapmaktan onur duyuyoruz. Bu anlamda da Kırıkkale´ye ve Kırıkkalelilere en iyi hizmeti verebilmek maksadıyla arkadaşlar, bu olağanüstü dönemde çok özveri ile çalışıyorlar. 15 Temmuz´da milletin emrinde olduğunu göstermiş bir teşkilatız Kırıkkale Jandarması olarak bundan sonraki süreçte de daima milletimizin emrindeyiz. Kırıkkale halkına daha iyi hizmet arayışı içerisindeyiz, bundan sonraki süreci de aynı şekilde devam ettirerek çok daha modern, çok daha başarılı bir kolluk teşkilatı olma yolunda çalışmalarımız devam edecek" dedi.

BAŞARILI MÜCADELELER

Jandarma Teşkilatının ülke güvenliği için önemine değinen Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, "Jandarmamız ülkenin üç genel kolluk teşkilatından birisi, tabi ülkemizde emniyetin asayişin sağlanmasından, polisle beraber, emniyet teşkilatıyla beraber sorumlu, sahil güvenlik daha çok sahillerde kıyı bölgelerde sorumlu. Tabii emniyet ve asayiş deyince bunun içerisine terörle mücadelede giriyor. Jandarma çok sıkıntılı dönemlerde, çok başarılı mücadeleler verdi. Bunu da 178 yıldır çağın gereklerine uydurarak yaptı. Kendisine yeni ve ihtisaslaşmış birimler kurarak bugüne kadar başarılı bir şekilde bu hizmetlerini devam ettirdi. İnşallah, inanıyorum, bundan sonrada başarılı bir şekilde bu hizmetler devam edecek. Geçen yıldan itibaren hukuki statüsü bakımından bağımlılık anlamında, temel bazı değişiklikler oldu. Kıyafet de bunun sonuçlarından birisi" ifadelerini kullandı.

YENİLENMİŞ OLACAKLAR

İlerleyen dönemlerde Jandarmayı çok daha farklı mecralarda, çok daha yenilenmiş haliyle hem mevzuat bakımından hem bir kısım görevler bakımından, daha yenilenmiş olacağını söyleyen Vali Haktankaçmaz, "178 yıl içerisindeki değişiklikler de bundan sonra yapılacaklar da milletimize en iyi şekilde hizmet sunabilmek, hizmeti en kaliteli şekilde sunabilmek maksadıyla yapılıyor. Eski olmak muhakkak bir ayrıcalık, bir kurumsal kültür oluşturması bakımından çok önemli ama hizmeti zamanın şartlarına uyduramadığınız müddetçe vatandaşın memnuniyetini sağlayamıyorsunuz. Jandarma bu işi başarılı bir şekilde hem teşkilat olarak hem personel olarak yerine getiriyor. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli