Anahtar Kelimeler: Kadına şiddete hayır

Kadına şiddete hayır?!

Kadına şiddete hayır?!

Kadına şiddete hayır?!

Etkinlik yapıldı

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi. Şehrin değişik noktalarına kurulan stantlarla farkındalık yaratılırken, kısa bir süre önce hizmete giren ŞÖNİM tanıtımı yapıldı.

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından etkinlikler gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü tarağından Podium ve Altunbilekler AVM´de bilgi standı kurularak Kadın yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında broşürler dağıtıldı. Diğer taraftan Kadına Şiddetle Mücadele Etkinlikleri kapsamında İstanbul´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın himayelerinde düzenlenen programa İl Müdürlüğüne ve bağlı kuruluşlarda çalışan çok sayıda personel katılım sağladı.

TOPLUMSAL FARKINDALIK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Hatice Uğurlu ?17 Aralık 1999 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım ?Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü? olarak belirlenmiştir. Bu tarihten itibaren ülkemizin de aralarında olduğu birçok ülkede 25 Kasım nedeniyle her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bakanlığımız görev alanları arasında ?Kadının insan hakları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak suretiyle toplumsal bilinçlenmeyi geliştirmek? yer almakta olup Bakanlığımız merkez ve taşra birimleri tarafından önemli gün ve tarihlerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bu doğrultuda ?25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü?ne istinaden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak amacıyla Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce geliştirilen afişlerin İlimiz Kamu kurum ve kuruluşları ile halkın yoğunluklu olarak gittiği yerlere, billboardlara, toplu taşıma araçlarına asıldı? dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false