?Kadının ve annenin yeri ayrıdır?

 ?Kadının ve annenin yeri ayrıdır?

?Kadının ve annenin yeri ayrıdır?

 

8 Mart programı yapılrdı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle İl Kültür Merkezinde etkinlik düzenlendi. 8 Mart doğum günü olan eşi İlksen Kolat´a sürpriz yapan Vali Ali Kolat, yaptığı konuşmada, ?Onlarsız hayatın düşünülemeyeceğini hayatımızın her anında bir kez daha görüyoruz? dedi.

KADINSIZ BİR HAYAT OLMAZ

İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, Baro Başkanı Av. Erol Çakır, bayan öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikten önce Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinde görev yapan Öğretmenler ve Eğitici Öğretmenlerin hazırladığı el işleri sergisinin açılışını Vali Ali Kolat ve Eşi İlksen Kolat yaptı. Açılışın ardından etkinliğin açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir yaptı. Bozdemir yaptığı konuşmada, ?Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de 8 Martta Kadınlar Günü Kutlanmaktadır. Kültürümüzde, inancımızda kadının özellikle annenin yeri hep ayrı ve özeldir? ifadelerini kullandı.

Bize BAŞVURABİLİRLER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin önlenmesine dair kanun ile şiddet mağduru kadınların, çocukların ve tüm aile fertlerinin şiddetten korunmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasına yönelik düzenlemeler getirildiğini belirten Müdür Bozdemir, ?Kırıkkale Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, Kadının güçlendirilmesi, kadının şiddetten korunması için koruyucu ve önleyici çalışmalarımız sürmekte eğitim çalışmalarımız devam etmektedir. Alo 183 Sosyal Hizmet hattı, şiddete maruz kadınlara rehberlik yapan, nereye, nasıl başvuracakları konusunda bilgi veren bir uygulama olarak İlimizde aktif olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte şiddete uğrayan ya da şiddete tanık olan her kimse, Valilik, Kaymakamlık, Polis Merkezi, Jandarma Karakolu, Cumhuriyet Başsavcılığı veya Aile Mahkemesi Hakimliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Şiddet önleme ve İzleme Merkezlerine (ŞÖNİM) başvuruda bulunabilirler.?

DESTEK HİZMETİ VERİLMEKTE

?İlimizde şiddet mağduru kadın ve çocuklara hizmet veren 21 kapasiteli Kadın Konukevi mevcuttur 2009 Nisan ayından itibaren 906 kadın 595 çocuk kabulü yapılmıştır. Gerek Kadın Konukevinde hizmet verdiğimiz kadınlar gerekse Müdürlüğümüze başvuran diğer kadınlara koruyucu önleyici hizmet kapsamında aile eğitim programı ve psiko-sosyal destek hizmeti verilmektedir. Aile dokusunun temelini teşkil eden, doğumumuzdan ölene dek bizi karşılıksız seven, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlarımızın Kadınlar gününü kutluyorum? dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Bozdemir´in ardından Vali Kolat, yaptığı konuşmasında kadınların hayatımızdaki yerine dikkat çekti. Kadınların hayatımızı kolaylaştırdığını ifade eden Kolat, ?Onlarsız hayatın düşünülemeyeceğini hayatımızın her anında bir kez daha görüyoruz. Geçmiş yıllarda eşitlik ve haklarını aramak amacıyla başlayan kadın hakları günümüzde de farklı etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Kadınların günümüzdeki değerinin ön plana çıkması içinde bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz? ifadesinde bulundu. Son yıllardaki yapılanmayla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nın kurulduğunu belirten Kolat, ?Ailenin korunması adına devletimiz bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyor. Amacımız ve hedefimiz bu kapsamda kadına yönelik şiddetin daha da aza indirgenebilmesi, hatta imkanlar dahilinde daha da bunların hiç olmamasıdır. Kadına yönelik şiddete karşı da bakanlık tarafından yapılan çalışmalarla gerekli önlemler alınmıştır? şeklinde konuştu.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Konuşmasında kadının değerine dikkat çeken Kolat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde doğum günü olan eşi İlksen Kolat´ı da unutmadı. Bu konuda şanslı olduğunu vurgulayan Kolat, konuşmasından sonra İlksen Kolat´ın doğum gününü kutlayarak, çiçek takdim etti. Vali Kolat´ın ardından Kırıkkale üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İştar Cengiz, ?Çalışma Hayatında Kadın´ adlı konferans verdi. Cengiz verdiği konferansta, ?Günümüzde dünyadaki nüfusun yaklaşık yarısını kadınlar oluşturmakta. Dolayısıyla tarihin her döneminde ekonomik ve toplumsal yaşamın bir yanını kadınlar, diğer yanını ise erkekler teşkil etmiştir. Ancak kadınların ekonomik yaşama katılımları ile toplumsal ve ekonomik kalkınmadan yararlanma düzeyleri, doğru orantılı olmamıştır. Kadınlar, yüzyıllarca üretimin her aşamasına katkıda bulundukları halde, kalkınmanın olanaklarından yeterli pay almadıkları gibi, dünyada yoksulluktan en fazla etkilenen kesimi de olmuştur.?

TİYATRO İZLEDİLER

?Türkiye´de kadınların işgücüne katılımı son yıllarda yeniden artış eğilimine girmekle beraber, 1950´li yılların ortalarından itibaren oransal olarak düşüş eğilimi göstermektedir. Bu düşüşün asıl nedeni, kente gelerek tarımsal faaliyetlerden uzak kalan kadının işgücüne katılan nüfusa dahil edilmemesidir. Kırsal Kesimde yaşayan kadınlar ekonomik getirileri ve sosyal güvenlikleri olmaksızın ücretsiz aile işçileri olarak işgücüne katılmaktı; kentlerde yaşayan kadınların önemli bir kısma ise ev kadını adı altında işgücüne dahil edilmemektedir? dedi. Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı