Anahtar Kelimeler: Kadınlar balon uçurdu

Kadınlar balon uçurdu!

Kadınlar balon uçurdu!

Kadınlar balon uçurdu!

8 Mart kutlaması yapıldı

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda kadınlar balon uçurdu.

PROGRAM YAPILDI

Hüseyin Kahya Parkı´nda düzenlenen etkinlikte konuşan Kırıkkale Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, kadınları sadece bir gün değil bütün yıl ve zamanlarda hatırlamak ve onlara değer vermek gerektiğini söyledi. Kutsal varlık olan anneler ve toplumun her alanında olması gereken kadınlar inşallah Türkiye´de de her geçen gün çok daha güçleneceğini ifade eden Haktankaçmaz, şöyle konuştu:

TÜRK KADINI GÜÇLÜDÜR

"Türkiye´nin nüfusunun yarısı kadın. Kadınların olmadığı bir ülkede millet olarak yarımız yok demektir. Yani yüzde 50 kapasiteyle çalışıyoruz demektir. Kadınlarımıza yönelik çok güzel çalışmalarımız var kamu kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında. Bu çalışmaların devam etmesi birlik ve beraberlik ruhunun sağlanmasında bu durumun çok önemli bir yeri var. Türk kadını her alanda kendini gösterir yeter ki o imkan sağlansın. Bugün yada dün sınırlarda, savaşlarda bu millet ve bayrak için hayatını feda eden kahraman şehitlerimizi bu kadınlarımız yetiştirmişlerdi. Yeri geldi kendisi bizzat mühimmatı yüklenip cepheye taşıdı. Türk kadını bütün zorlukların üstesinden geldi gelmeye de devam edecek. İnşallah bu çalışma ve gayretlerle Türk kadını çok daha iyi yerlere gelecek ve ülkemizin kalkınması için çok büyük katkılar yapacak. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyorum."

GENİŞ KATILIM OLDU

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Uğurlu ise, Türk kadının güçlü ve çok değerli olduğunu söyledi. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlayan Uğurlu, kadınların sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta daha yüksek konumlarda yer almalarının doğuracağı olumlu neticelerin onların yetiştirecekleri nesillere yansıyacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve kadınlar, hep birlikte balon uçurdu. Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural ve kadınlar katıldı.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false