Anahtar Kelimeler: Kahramanlar unutulmadı

Kahramanlar unutulmadı

Kahramanlar unutulmadı

Kahramanlar unutulmadı

Yemekte bir araya geldiler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü organizesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna akşam yemeği düzenlendi. Polis evinde verilen yemekte şehit ailelerine ve gazilere seslenen Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz ?Bu topraklarda başı dik bir şekilde yaşamanın bedelini dün ödedik, bugünde ödüyoruz, bundan sonra da ödeyeceğimizin bilincinde olarak bu topraklarda başı dik şekilde yaşamaya azmettik? diye konuştu.

KUR´AN-I KERİM TİLAVETİ

Kırıkkale Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? münasebetiyle şehit ve gazi yakınları onuruna akşam yemeği düzenlendi. Kırıkkale Polis evinde düzenlenen akşam yemeğine katılan Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz, şehit yakınları ve gazilerin masalarını tek tek dolaşarak şehit yakınları ve gazilerle bir süre sohbet etti. Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hatice Uğurlu´nun açılış konuşması ve programa gelen mesajların okunması ile devam etti. Düzenlenen akşam yemeğine; Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yunus Gündem, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Köker, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve gazi aileleri katıldı

BU MİLLETİN KALBİNDELER

Programda konuşan Vali Haktankaçmaz, Bu milletin kendisine hizmet edeni ve kendisi için canını ortaya koyanları unutmadığını ve hiç bir zamanda unutmayacağını belirterek ? Bu millet; Çanakkale´de, Sarıkamış´ta, Yemen´de, Kurtuluş Savaşında, Sakarya´da, Dumlupınar´da şehit olanları, gazi olanları unutmadığı gibi sizlerin bu fedakârlıklarını da hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacaktır. 15 Temmuz kahramanlıkların, cesaretin doruğa çıktığı günlerden, gecelerden bir gündü. O günde, sadece vatan, bayrak ve millet sevgisinden başka bir şey düşünmeden, hiçbir şahsi çıkar gözetmeden ülkemizin dört bir tarafındaki bu milletin kahraman evlatları, abdestini alarak sokağa çıktı. Sadece bayrak için, sadece vatan için ve sadece milletin geleceği için. Bu vatan evlatlarından kimisine şahadet mertebesi, kimisine ise gazilik mertebesinin nasip oldu. Tıpkı ülkemizin terörle mücadelesinde hayatını göz kırpmadan feda eden kahramanlar gibi, tıpkı Çanakkale´de, Yemen´de, Kurtuluş Savaşında şehit ve gazi olan kahramanlar gibi bu milletin kalbindeki yerlerini aldılar? ifadesini kullandı.

NESİLLERE ANLATMALIYIZ

Vali Haktankaçmaz ?Bu milletin şanlı tarihinde kahramanlıklar gösteren bu vatanın, bu milletin evlatlarının ardından, bizlere düşen görevin onların bizlere emanet ettiği bağımsızlık bayrağını, al yıldızlı al bayrağı en yükseklerde dalgalandırmak ve bizden sonra gelecek nesillere de bu şuuru verebilmek. Bizler elbette ki 15 Temmuz´un canlı şahitleriyiz, o gün sokaklarda, meydanlarda hep beraberdik. Belki bizlere 15 Temmuz´da neler yaşadığımızı kimsenin anlatmaya ihtiyacı yok. Ama bizden sonraki nesillere bunu anlatmamız lazım. 15 Temmuz gecesi bu milletin evlatlarının sergilediği kahramanlığın bütün dünya demokrasilerine örnek oldu. Tıpkı Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşında bu milletin evlatlarının gösterdiği kahramanlığın diğer işgal altındaki uluslara örnek olması gibi? diye konuştu.

PES EDECEK BİR MİLLET DEĞİLİZ

Bu milletin evlatlarının bugüne kadar bu tür sınavlardan çok geçtiğine işaret eden Vali Haktankaçmaz, ?Rabbim inşallah böyle kâbus gecelerini, böyle imtihanları bu millete bir daha yaşatmasın. Bizler bu tür şeylerden pes edecek bir millet değiliz. Bu topraklarda başı dik bir şekilde yaşamanın bedelini dün ödedik, bugünde ödüyoruz, bundan sonra da ödeyeceğimizin bilincinde olarak bu topraklarda başı dik şekilde yaşamaya azmettik. İnşallah bizlerin bu birlik ve beraberliği devam ettiği müddetçe, Yenikapı´da bu milletin 15 Temmuz´dan sonra gösterdiği, her görüşten ve her kesimden insanın bir araya geldiği, çoğu Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla bir topluluğun göstermiş olduğu birliktelik devam ettiği sürece, biz bu topraklarda kıyamete kadar yaşayacağız ve başı dik bir şekilde var olacağız? ifadesini kullandı. Vali Haktankaçmaz, konuşmasının son bölümünde akşam yemeğine iştiraklerinden dolayı tüm davetlilere teşekkür ederek, ? Şehitlerimizin bizlere emaneti olan sizlere katılımlarınızdan dolayı, böylesine kahraman evlatlar yetiştirdiğinizden dolayı tekrar minnetimi, şükranlarımı ifade ediyorum. Gazilerimizi ve onları yetiştiren anne ve babaları da saygı ile anıyor, kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyorum? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false