Kahramanlığı ölümsüzleştirdi”

 Kahramanlığı ölümsüzleştirdi”

Kahramanlığı ölümsüzleştirdi”

Halkın hislerine tercüman oldu”

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, 12 Mart İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı'nın önemi

Akçay, mesajında, tarih boyunca, fedakarlığı, birlik ve beraberliği, vatan sevgisiyle büyük kahramanlıklar gösteren milletin, hür ve müstakil yaşayarak bugünlere geldiğini vurguladı. Milletin bağımsızlık mücadelesini Kurtuluş Savaşı`nda birbirine kenetlenerek, birlik ve beraberliğinden aldığı güçle eşsiz bir direnişe ve şahlanışa imza attığını belirten Akçay, şunları kaydetti: "Bağımsızlık sürecinde aktif rol alan ve eşsiz dizeleriyle halkımızın hislerine tercüman olan büyük mütefekkir, şair, dava adamı Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile bu kahramanlığı ölümsüzleştirmiştir.

Asım'ın Nesli vurgusu

Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin, hürriyet tutkusunun, karakterinin ve eşsiz mücadelesinin ölümsüzleşen anıtı İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy`un kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur. AK Parti olarak muhafazakar ve demokrat bir partiyiz. Bizim muhafazakarlığımız eski olanın değil, eskimeyenin muhafazasıdır. AK Parti için muhafazakarlık sosyal ve kültürel değerlerimizi, bize has özellikleri ve güzellikleri günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden üreten bir siyasettir. Akif`in de arzu ettiği `Asım Nesli` bizim siyasetimize ve bizden beklediği ölçüdür."



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli