Anahtar Kelimeler: Kandil kutlaması

Kandil kutlaması

Kandil kutlaması

Kandil kutlaması

Kırıkkale İl Müftüsü Bekir Gerek Pazartesi gecesine denk gelen Berat Kandilini kutladı ve halka seslendi: Bol bol kaza ve nafile namazları kılarak, Kur'an okuyarak bu gecenin feyzinden nasip almaya çalışalım.”

FAKİRLERE YARDIM EDELİM

Berat Kandili'nin faziletleri hakkında bilgiler veren Gerek, yazılı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Biz de bu Berat gecesine önem vererek, Peygamberimizden öğrendiğimiz dualar ile Allah'a yalvaralım. Bu gecenin önem ve faziletini çocuklarımıza, gençlerimize anlatalım. Akraba ve komşularımızdan fakir olanlara yardım edip, sıkıntılarını giderelim. Bol bol kaza ve nafile namazları kılarak, Kur'an okuyarak bu gecenin feyzinden nasip almaya çalışalım. Allah için aramızdaki dargınlıkları ve küskünleri kaldıralım. Birbirimize sevgi, hoşgörü ve iyiliklerle yaklaşalım, kırılan gönülleri onarmaya gayret edelim. Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın her türlü tehlike ve afetlerden muhafazası için dua edelim. Camilere koşup toplu ibadet etme zevkine erelim.” 

RAMAZAN'A HUZUR İÇİNDE KAVUŞALIM

Bu gece münasebeti ile bütün camilerimizde akşam-yatsı namazı arası mevlid ve Kur'an ziyafeti programları düzenlenmiştir. İlimizdeki Kandil Özel Programı ise Nur Camiinde yapılacaktır. Program akşam nazını müteakip 20.45'de başlayacaktır. Bu programa erkek, kadın, çocuk bütün insanlarımızı davet ederiz. Kırıkkaleli kardeşlerimizin Berat kandilini gönülden tebrik eder, sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice günlere erişmemizi, yaklaşmakta olan Ramazan ayına da huzur içinde kavuşmamızı Yüce Allah'tan niyaz ederim. Berat kandiliniz kutlu,  Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun.”

 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false