Anahtar Kelimeler: Kanser için önemli uyarılar

Kanser için önemli uyarılar!

Kanser için önemli uyarılar!

Kanser için önemli uyarılar!

Kanser nasıl bir hastalık?

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, kanserin insan vücudunu oluşturan hücrelerin kontrolsüz ve anormal şekilde çoğalmaları sonucunda ortaya çıkan bir hastalık olduğunu bildirdi.

KANSER UYARISI!

Uzun, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanserin dünyada olduğu gibi Türkiye´de de öldürücülüğünün yanında, bıraktığı sakatlıklar, ortaya çıkardığı ekonomik kayıplar nedeniyle önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirtti. Kanserin, sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını vurgulayan Uzun, şunları kaydetti: "Erkeklerde kanser ölümlerinin başında akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseri gelmektedir. Meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanserdir.

BELİRTİLERİ NELER?

Birçok kanser için uyarıcı belirti ve bulgular vardır. Bu işaretleri izleyerek erken teşhis mümkün olabilir. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla erken tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak korunmanın önemi artmaktadır. Bununla beraber, ülkemizdeki kanserlerin önemli bir kısmı sigara ve obezite ile ilişkilidir. Dünya Sağlık Örgütü sigaranın, kanserden ölümlerin yüzde 22´sinden sorumlu olduğunu vurgulamıştır. Doğru korunma stratejileri ile kanser hastalığının üçte biri önlenebilmektedir."



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli