Anahtar Kelimeler: Kan toplama aracı meydanda

Kan toplama aracı meydanda

Kan toplama aracı meydanda

Kan toplama aracı meydanda

Kan bağışı için çağrı

Kızılay'ın ana merkeze bağlı gezici kan toplama aracı Kırıkkale'ye geldi. Aracı gezen Kırıkkale Valisi Ali Kolat, çalışanları kutladı.

3 gün meydanda kalacak

Gezici kan bağışı aracının Kırıkkale'de 3 gün kalacağını açıklayan Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, Kırıkkale halkının kan bağışına ilgisinin yoğun olduğunu ve birinci günün sonunda 100 ünite kan toplandığını söyledi. Kızılay'ın dünya üzerinde önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan, Kızılay'ın sadece Türkiye'de değil, dünyada da önemli yardımlar yaptığını söyledi. Kaplanhan, Afeti bir kenara bırakırsak Dünya değişiyor, küresel ısınma konusunda dünyanın sıkıntıları var. Kızılay insanlara her konuda yardım etmeyi benimsemiş ve bu doğrultuda bütün insanlığa yardım eden bir kurum haline gelmiştir. Afetler baktığımız zaman üçe ayrılır. Doğal afetler, teknolojik afetler, insan kaynaklı afetler. Afetlerin etkileri hem insanlara hem de bağlı bulunduğu ülkelere büyük bir zarar verir. Afet yönetimi konusunda yeni projelerin hayata geçtiği bir Türkiye görüyoruz. İnsana yardım konusunda Kızılay'ın önemli çalışmaları var.”diye konuştu.

Afetlere karşı hazırlıklıyız

Kızılay olarak her afete karşı hazır olduklarını belirten Kaplanhan, Kızılay olarak afetlere karşı hazırlıklıyız. Örneğin bir depremde yapacağımız çalışmalar bellidir. Kızılay'ın deprem anında insanlara dağıttığı bir çadırın kapasitesi beş kişidir.. Bu dünya üzerinde bir rekordur. Türkiye afetlerini kendi yönetir ve organize eder. Afetlerde ilde Vali ilçe de Kaymakamlar söz sahibi olur ve kriz masası oluşturur. Kızılay olarak afetlerde insanlara yardım verirken, insanların onuruna yakışan çalışmalar yapıyoruz. Dünya'nın her yerinde afet olabiliyor ve bu konuda bazı kuruluşların çalışmaları oluyor. Dünyanın en iyi lojistik desteği sağlayan en iyi ekip Kızılay'dır. Kızılay dünyada yardım alan değil, dünyaya yardım götüren kurumdur” dedi.

Dünyanın her yerinde

Kızılay'ın Türkiye'nin her yerde yardım hizmetini yaptığını ve bu konuda Kızılay'ın Türkiye'nin en önemli kuruluşu olduğunu belirten Vali Ali Kolat,  Ülkemizin yüz akı olan Kızılay'ın yaptığı hizmetler ve çalışmalar Türkiye'nin en iyi yardım kuruluşu olduğunu ispatlıyor. Kızılay'da bulunan çalışanların da gönüllü insanlardan oluşması da birlik, beraberlik ve yardımlaşma örneğini açığa çıkarıyor. Kızılay, Türkiye içinde dünya içinde önemli bir yardım kuruluşudur. Kırıkkale'de de yapılan faaliyetler kesinlikle göz ardı edilemez. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false