?Kapılarımız paydaşlarımıza açık?

?Kapılarımız paydaşlarımıza açık?

?Kapılarımız paydaşlarımıza açık?

Toplantı yapıldı

 

 

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü organizesiyle, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkâr Kredi Kefalet ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatiflerinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine, personeline kooperatifte yapılan iş, işlemler ve kooperatif mevzuatıyla ilgili bilgilendirme toplantısı Ticaret İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü şube müdürü Erol Hantal, Kırıkkale ESKKKooperatif Başkanı Osman Cebeci ve yönetim kurulu üyeleri, Kamyoncular Kooperatif Başkanı İsmail ŞEN ve yönetim kurulu üyeleri, Keskin ESKK Kooperatif Başkanı Mevlüt Tonga, Çerikli ESK Kooperatif Başkanı Muhittin Demirtaş, Sulakyurt ESKK Kooperatif Başkanı Fehmi Çakıoğlu, Yahşihan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Bağcı, Hacılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Yakup Güneş ve yönetim kurulu üyeleri katılım sağladılar.

 

BİLGİLER VERİLDİ

Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner açılış konuşmasında; İlimizde faaliyet gösteren 22(yirmi iki) kooperatif olduğunu bunların 12 tanesinin Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, 5 tanesinin Kredi Kefalet Kooperatifi, 2 ?sinin Tarımsal Satış Kooperatifi, 1 Eğitim ve 1 tanede Üretim pazarlama kooperatifi olduğunu, bunların içinde Kredi Kefalet ve Motorlu taşıyıcı kooperatiflerinin aktif olduğunu söyledi. Tüm bu kurum ve kuruluşların İl Müdürlüğünün görev ve sorumluluk sahası içindedir. Bu kooperatiflerin kuruluş işlemlerinin,  genel kurullarına bakanlık temsilcisi görevlendirilmesinin İl Müdürlüğünce yapıldığını ifade etti. Çetiner sözlerinin devamında, İlimiz genelinde odalara bağlı 6431 Esnaf, Sanatkâr ve kooperatiflerin görev ve sorumluluk alanı içinde olduğunu belirtti. Bu kuruluşlarla ilgili tüm yasal düzenlemeler bakanlığımız tarafından yapıldığını Daha evvel Esnaf ve Sanatkâr Oda başkanlarını ziyaret etmiş Esnaf ve Sanatkâr Genel Müdürünü getirerek toplantılar yapmıştık. Önümüzdeki günlerde yine yapacağız.Kooperatif başkanlarından bazılarını yerinde ziyaret ettiğini bu ziyaretin devam edeceğini ifade etti. Her zaman İl müdürlüğümüzün, Bakanlığımızın kapıları paydaşlarımıza açıktır. Dedi.

 

ÜÇ YILDA BİR YAPILABİLECEK

Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Alper Bozkurt ise şunları söyledi. Bugün burada kendi ilimdeyim. İlimizde bulunan kooperatif başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle beraberiz. Bakanlığımızın görev ve yetki Yönetim kurulunun görev ve sorumluklarını ve mal beyanıyla ilgili bir sunum ayılacak. Ayrıca Kooperatiflerin olağan genel kurul toplantılarının birleştirerek yapılmasına dair tebliğ hakkında bilgiler verilecek. Yakın zamanda Resmi gazetede yayımlanacak Tebliğ ile Kooperatiflerin artık her yıl olağan genel kurul yapmayacağını üç yılda bir yapabileceğini söyledi. Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Erol HANTAL yaptığı sunumda; Kooperatif Yönetim Kurulu Üyelerinin görev, yetki ve sorumluluklarından bahsederek, Yönetim kurulu üyeleri ile varsa mal bildiriminde bulunmaları zorunlu olduğunu belirtti.

 

SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Mal bildirimleri Yönetim Kurulu üyeleri tarafından seçildikleri veya atandıkları tarihi izleyen bir ay içinde, Yönetim Kurulu Üyeleri bildirime konu olan mahiyet ve miktardaki malın iktisabı ile hak, alacak veya gelir sağlanması veya borçlanması şeklindeki mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde, Görevleri devam eden yönetim kurulu üyeleri ile genel müdürler tarafından, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç şubat ayı sonuna kadar yenilenecektir. Görevi sona eren yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürler tarafından ayrılma tarihini izleyen bir ay içinde..? Ticaret İl Müdürlüğüne verilmesi zorunludur. Dedi. Sonra soru cevap kısmında kooperatif başkanlarının soruları cevaplandı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli