Anahtar Kelimeler: Kırıkkale esir aldı

Kar Kırıkkale´yi esir aldı!

Kar Kırıkkale´yi esir aldı!

Kar Kırıkkale´yi esir aldı!

Karla kaplandık!

Uzun bir aradan sonra yağan kar, Kırıkkale´yi tam anlamıyla beyaza bürüdü. Kırıkkale´de sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı her yeri yaklaşık 30 santimetrelik beyaz örtü ile kapattı.

KARLI HAVA ETKİLİ

Kırıkkale´de beklenen kar geldi ve tam geldi. Sabah saatlerinde başlayan karlı hava akşama kadar etkili oldu. Şehir geneli, ilçeler ve köyler tamamen karla kaplandı. Kar kalınlığı şehir merkezinde 30 santimetreye yakın ölçüldü. İlçe ve köylerde kar kalınlığının 40 santimetreye kadar ulaştığı bilgisi geldi. Merkezde yüksek kesimlere araçlar öğlene kadar çıkmakta güçlük çekti. Ulaşımda zaman zaman aksamalar oldu. İlçelerde de benzer durumlar yaşandı. Bir çok köy yolu ulaşıma kapandı.

YOLLAR KAPANDI

Belediye ekipleri şehir merkezi ve ilçelerde yolları açmak için çalışma başlattılar. Özel İdare ekipleri de köy yollarını açmak için çalışma yürüttü. Ancak yolların bir kısmının açılamadığı öğrenildi. Açılan yolların ise tekrar yağan karla kapandığı bilgisi geldi. 50´ye yakın köy yolunun kapalı olduğu ileri sürülüyor. Kar nedeniyle okullara iki günlük ara verildi. Ancak karne nedeniyle Cuma günü verilen kar tatili kararı iptal edildi. Karlı havanın etkisini birkaç gün devam ettireceği bildirildi. Bu arada şehirde kartpostallık görüntüler oluştu. Tatili fırsat bilen çocuklar ve bir çok kişi kar topu oynadı, kardan adam yaptı ve karda kaymanın keyfini yaşadı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false