Anahtar Kelimeler: Kara Kuvvetlerimiz bebeğimiz

?Kara Kuvvetlerimiz göz bebeğimiz?

?Kara Kuvvetlerimiz göz bebeğimiz?

?Kara Kuvvetlerimiz göz bebeğimiz?

 

Kuruluş yıl dönümü kutlandı

Kırıkkale Valisi Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Kara Kuvvetlerinin 2226´ncı kuruluş yıldönümü törenlerine katıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Şehit Üsteğmen Korhan Zağralı Kışlası´nda gerçekleştirilen törene, Vali Haktankaçmaz´ın yanı sıra Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet  Başsavcı Vekili Mehmet Kocahan, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Rıfat Ünlü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ile diğer davetliler katıldı.

BİLGİLER VERİLDİ

Tören, yapılan saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kutlama mesajları ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının tarihçesinin okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, ?M.Ö 209 yılında kurulan ve dünyanın bilinen en eski  ordularından biri olan tarihi şan ve şerefle dolu, köklü bir geçmişe sahip, yüce milletimizin güven ve övünç kaynağı Kara Kuvvetlerimizin 2226´ncı kuruluş yıldönümünü  büyük bir gururla kutlamaktayız.  Kuruluşundan bugüne kadar bölgesinde barışın ve güvenin teminatı olan kara kuvvetleri, sahip olduğu yetenekler ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de bölgesinde barış ve istikrarın teminatı olmaya devam edecek, hızla değişen dünyada değişimi takip eden değil, değişimin yönünü ve hızını doğru kestirerek etkin, esnek ve sürekli bir gelişim içinde olacaktır.? Dedi.

ÖNEMLİ BİR ROL İFA EDİYOR

Törende bir konuşma yapan ve konuşmasına Kara Kuvvetlerinin 2226 ?ncı kuruluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Vali Haktankaçmaz, ?Dünyanın en eski ordularından birisi olan Kara Kuvvetlerimiz; tarihinde çok büyük başarılara imza atmış, tarihi şan ve şerefle dolu büyük Türk milletinin bağrından çıkmış, gurur kaynağımız ve ülkemizin gözbebeği diyebileceğimiz bir kurumumuzdur. Özellikle günümüzün değişen ortamında, dünyanın pek çok yerinde çatışma bölgeleri var. Bu bölgelerde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mensupları, uluslararası kuruluşların şemsiyesi altında barış gücü, görev gücü kapsamında faaliyetler icra ediyorlar. Bir yandan ülkemizin korunmasında, bir yandan da bölgesel ve küresel barışın sağlanmasında çok önemli bir rol ifa ediyorlar.? dedi.

BİR GURUR VESİLESİDİR

Bölgesel barış gücü ve küresel barış gücü kapsamında alınan görevlerde bir hususun kendisinin çok dikkatini çektiğini ve çok etkilendiğini belirten Vali Haktankaçmaz, ?Barış gücünde çok farklı ülkelerden askerler görev yapıyor. Ama özellikle üniformasında ay yıldız taşıyan bu kahraman milletin evlatları,  gittikleri yerlerde; Afganistan´da, Afrika´daki çok farklı ülkelerde, Kosova´ya kadar pek çok yerde bunlara şahit olduk. Askerlerimiz bulunduğu yerdeki bölge halkından çok büyük bir sevgi görüyorlar ve onlara karşı çok ciddi bir güven oluşturulmuş. Tabi bunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kara Kuvvetlerinin geçmişte icra ettiği faaliyetlerdeki başarısı ve adalet duygusu çok önemli. Hatta bu iş öyle boyutlara gelmiş ki, yerel halkla çatışma yaşanan birkaç olayda, bizim askerimiz gidip diğer ülkelerin askerini yerel halk ile yaşadıkları tartışmalarda, kavgalarda koruyacak duruma gelmişlerdir. Buda bu millet için, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için ayrı bir gurur vesilesidir?şeklinde konuştu. Vali Haktankaçmaz, ülkemizin terör mücadelesinde Kara Kuvvetlerimiz ve diğer güvenlik birimlerimizle birlikte canla başla, mesai mefhumu gözetmeksizin mücadele ettiklerini vurgulayarak, Kara Kuvvetlerinin 2226´ncı kuruluş yıl dönümünü tebrik etti.

AĞAÇ DİKİMİ İLE SONA ERDİ

Konuşmaların ardından, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Bölüğünün gösterisi ile devam eden programda, askerlerle yapılan futbol müsabakasını kazanan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Yuvasında kalan çocuklara başarılarından dolayı Vali Haktankaçmaz tarafından Bilgisayar hediye edildi.  Ayrıca, dönem içerisinde eğitim, atış ve spor alanlarında başarı gösteren personelin ödülleri de Garnizon Komutanı Tuğg. Arslan tarafından verildi. Alanda, silahların sergilendiği stantların gezilmesiyle devam eden tören, Vali Haktankaçmaz ve protokol üyelerinin 2226 Yıl anısına ağaç dikimi ile sona erdi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli