Anahtar Kelimeler: Kartal Yuvası istilası

Kartal Yuvası´nın istilası

Kartal Yuvası´nın istilası

Kartal Yuvası´nın istilası

15 Temmuz´u yazdı

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde herkes onun kızının düğünündeydi. Türk Hava Kuvvetleri´nin ikinci en kıdemli komutanı Mehmet Şenver, o gece yaşananları anlatan bir kitap yazdı.

ÖNEMLİ BİR KİTAP

15 Temmuz: Kartal Yuvasının İstilası kitabında 2016 Yüksek Askeri Şûrası´ndan hemen sonra istifa eden Mehmet Şanver´in anıları, değerlendirmeleri ve 15 Temmuz´da yaşanan hava hareketliliğine dair bilgiler yer alıyor. Kitap dışarıdan gözlemlerin, analizlerin sonucunda değil; darbe girişimi öncesinden FETÖ ile mücadele eden, o gece Moda Deniz Kulübü´nde kızının düğününde esir alınmadan önce verdiği kritik emirlerle darbenin akamete uğratılmasında önemli rol oynayan Türk Hava Kuvvetleri´nin ikinci en kıdemli komutanı tarafından yazılmış.

SORULARA CEVAP VERİYOR

Mehmet Şanver, 15 Temmuz´a gelinen süreçte, başta Hava Kuvvetleri olmak üzere,  TSK içerisinde neler yaşandığına ve 15 Temmuz gecesine ışık tutuyor; kamuoyunun merak ettiği bazı kritik soruların cevap bulmasına da yardımcı oluyor. 15 Temmuz´a nasıl gelindi? 15 Temmuz neden yaşandı? FETÖ´cüler Hava Kuvvetleri´ne nasıl sızdı? Hava Kuvvetleri´nde nasıl örgütlendi? FETÖ´cülerin yargı eliyle gerçekleştirdiği Ergenekon-Balyoz operasyonlarındaki amacı neydi?15 Temmuz darbe girişimini TSK´da kimler destekledi, kimler darbeye karşı durdu?

YOZGAT YERKÖY´LÜ

Akın Öztürk kimdir? Rus uçağı nasıl düşürüldü? Bilinmeyen 2. Uludere olayı nasıl önlendi? Mehmet Şanver´in darbenin önlenmesindeki kritik rolü neydi? Mehmet Şanver neden istifa etti? 15 Temmuz: Kartal Yuvasının İstilası merak edilen pek çok sorunun yanıtını bulabileceğiniz bir kitap? Yozgat Yerköy doğumlu olan Memet Şenver, yazdığı kitapla o gece yaşananları ve diğer gelişmeleri anlatıyor.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false