Anahtar Kelimeler: Katliam araştırılıyor

Katliam araştırılıyor!

Katliam araştırılıyor!

Katliam araştırılıyor!

 

Bunu kim yaptı

Kırıkkale´de Hüseyin Kahya parkında bulunan çok sayıda güvercin zehirli yem verilerek katledildi. Kent merkezinde kuşların uğrak yeri olan parka zehirli yem bırakarak yüzlerce güvercinin telef olmasına neden kimliği belirsiz kişi yada kişiler vatandaşın tepkisini çekti.

ÇOK SAYIDA KUŞ ÖLDÜ

Kırıkkale´de Hüseyin Kahya parkında bulunan çok sayıda güvercin zehirli yem verilerek katledildi. Kent merkezinde kuşların uğrak yeri olan parka zehirli yem bırakarak yüzlerce güvercinin telef olmasına neden kimliği belirsiz kişi yada kişiler vatandaşın tepkisini çekti. Kırıkkale Valiliği halkın büyük tepkisini çeken kuş katilini yakalamak için çalışma başlattı. Bu arada kuşların yaşadığı bölgelere atılan zehirli yemler belediye görevlileri tarafından süpürülerek yeni ölümlerin önüne geçildi. Ölen kuş sayısının bilinenden çok daha fazla olabileceğini belirtilen vatandaşlar, "Güvercinler zehirli buğdayları yedikten sonra uçuyorlar. Ölüm sayının çok olduğunu sanıyoruz" dediler.

MOBESE´LER İNCELENİYOR

Kırıkkale Valiliğinin konu ile ilgili olarak mobese kameralarının incelenmesi talimatı verdiği bilgisine ulaşılırken, Polis ve zabıta ekipleri şehir de diğer parklarda böylesi bir olayın yaşanmaması için çalışma başlattıkları da bildirildi. Kırıkkale kent merkezinde yaşanan güvercinlerin zehirlenmesi olayını çok çirkin ve utanılacak bir olay olarak değerlendiren vatandaşlar, "Sokaklara ve meydanlara zehirli yiyecekler atarak kuşların ölümüne sebep olmak, çevre ve insan sağlığı açısından uygun değil. Emniyet güçlerimiz ve belediye zabıta ekiplerimiz olayın faillerini bulmak için koordineli bir çalışma yaparak sonuca ulaşmalıdırlar. Bunu yapanların yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmasını istiyoruz " şeklinde konuştular.

MAHALLELERDE DE ÖLÜ KUŞ VAR

Diğer taraftan Belediye Veterinerlik Müdürlüğü görevlileri zehirlenen kuşlara müdahalede bulunurken temizlik işleri ekipleri de park içinde yeni kuş ölümlerinin yaşanmaması için detaylı temizlik yaptılar. Olayla ilgili araştırma devam ederken, güvercinlerin katledilmesine de tepki büyük. Sadece parkta değil, şehrin bir çok yerinde ölmüş güvercin olduğu bilgisi de geliyor. Parktan zehirli yem yiyen kuşların mahallelerde bulunan yuvalarında öldüğü belirtiliyor. Sadece güvercin değil, serçe ve sığırcık ölülerine de rastlanıyor. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false